Η τακτική κατάσταση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο

Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες στον γράφοντα σε διάταξη μάχης παραμένει το Τουρκικό Ναυτικό με 39 πλοία πλήρως αναπτυγμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Συνολικώς 12 τουρκικά πλοία εκ των οποίων 6 κορβέτες και 6 φρεγάτες συνοδεύουν σε δακτυλίους το τουρκικό ερευνητικό πλοίο ενώ η μεγαλύτερη τουρκική ναυτική δραστηριότητα διαφαίνεται στη περιοχή Ρόδος, Κάσος, Κάρπαθος και νότια της Μεγίστης.

Από: defencereview.gr - Γιάννης Νικήτας

Τουλάχιστον ένα τουρκικό υποβρύχιο συνοδεύει το Oruc Reis ενώ οι θέσεις των τουρκικών πλοίων περιμετρικά του ερευνητικού είναι τέτοιες ώστε να εμποδίσουν τυχόν ελληνική αντίδραση με ελιγμούς ελληνικών πλοίων ώστε να παρεμβάλλει την πόντιση καλωδίων.

Οι Τούρκοι εν αντιθέσει με τη προηγούμενη κρίση έχουν αναπτύξει τον στόλο τους σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Το ΠΝ έχει αναπτύξει αντίστοιχα το σύνολο των μονάδων κρούσης και βοηθητικών πλοίων να είναι εν πλω έτοιμα για περαιτέρω κλιμάκωση. Το Τουρκικό Ναυτικό έχει αναπτυχθεί σε διάταξη μάχης συγκροτώντας ομάδες μάχης πλοίων σε Βόρειο, Κεντρικό, Νότιο Αιγαίο καθώς και Ανατολική Μεσόγειο. Στη περιοχή της 1ης Τουρκικής Στρατιάς δεν παρατηρείται κινητικότητα όπως αντίστοιχα και στις τουρκικές αεροπορικές βάσεις με μικρές εξαιρέσεις και μετασταθμεύσεις μαχητικών.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.