Η ναυτική ισχύς παραμένει στρατηγική αναγκαιότητα

Οι σημερινές παράκτιες δυνάμεις κινούνται πέρα ​​από τις τοπικές θάλασσές τους για να αυξήσουν την επιρροή τους ειδικά στις περιοχές των ΑΟΖ. Έτσι, πιθανές περιοχές τριβής και σύγκρουσης είναι πιθανό να βρίσκονται στη ναυτική και τη θαλάσσια περιοχή. Η αντιμετώπισή τους θα απαιτήσει μια εκλεπτυσμένη γνώση του θαλάσσιου παρελθόντος και της παρούσης κατάστασης προκειμένου να προγραμματιστούμε για το θαλάσσιο μέλλον. 

Το ναυτικό της Ελλάδος, που δημιουργήθηκε από τις εμπειρίες του παρελθόντος, χρειάζεται άμεσα ένα μηχανισμό διάρθρωσης, νέας δομής δυνάμεων που θα έχει δυνατότητες, για να, αντιμετωπίσουμε τις σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις και απειλές, προκειμένου να διατηρηθεί η κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα και η ασφάλεια ολοκλήρου του ελληνισμού. 

Ένα από τα σοβαρότερα θέματα που πρέπει να συζητούνται όλο και πιο έντονα σε ένα ναυτογενές έθνος όπως η πατρίδα μας, όχι μόνο από τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά κυρίως από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους επαΐοντες σε θέματα ασφάλειας, πολιτικούς, στρατιωτικούς και ακαδημαϊκούς, είναι οι στρατηγικές επιπτώσεις και ο ορισμός της ναυτικής ισχύος για τον Ελληνισμό.

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail