Προοδευτισμός σήμερα σημαίνει ευαισθησία μόνο αν κάποιοι μπουν σε βάρκα

Προοδευτισμός είναι να βρίζεις ανθρώπους που ψάχνουν παρηγοριά και ελπίδα σε μια ανώτερη δύναμη χωρίς να έχεις ιδέα για το προσωπικό δράμα που ζουν. Προοδευτισμός είναι να μη δίνεις δεκάρα τσακιστή για το ότι γυναίκες και παιδιά πουλήθηκαν ως σκλάβοι και άνδρες δολοφονήθηκαν επειδή αρνήθηκαν να εξισλαμιστούν.

Στη σημερινή εποχή προοδευτισμός είναι να αδιαφορείς για θύματα γενοκτονίας όπως οι Γιεζίντι που θέλουν βοήθεια για να ξαναχτίσουν την πατρίδα τους και να συνέλθουν από την τραγωδία που έζησαν αν δεν μπουν σε μια βάρκα.

Προοδευτισμός είναι να μη δίνεις δεκάρα τσακιστή για την τουρκική κατοχή της Αφρίν αλλά να κάνεις σημαία κάθε επεισόδιο αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Προοδευτισμός είναι να στηρίζεις κάθε ξένο φασίστα και εθνικιστή που πάντα βρίσκει δικαιολογίες για τη δική του χώρα και μετά να βρίζεις τους ιθαγενείς που σε αγνοούν.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail