Επιτροπή της Αιγυπτιακής Βουλής ενέκρινε τη συμφωνία για την ΑΟΖ

Freepen.gr - Η επιτροπή νομοθετικών και συνταγματικών υποθέσεων του αιγυπτιακού κοινοβουλίου ενέκρινε τη Δευτέρα τη συμφωνία που οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα, αναφέρει η ιστοσελίδα Ahram.

Η συμφωνία υπογράφηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Ελλάδας στο Κάιρο στις 6 Αυγούστου.

Μια έκθεση που συνέταξε η επιτροπή ανέφερε ότι οι βουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία αφού είχαν βεβαιωθεί ότι συμβαδίζει με τα συνταγματικά και νομικά συστήματα της Αιγύπτου.

"Η συμφωνία μεταξύ των δύο δημοκρατιών της Αιγύπτου και της Ελλάδας συμβαδίζει επίσης με το διεθνές δίκαιο", ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι "περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία μιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών."

Η έκθεση αναφέρει ότι η συμφωνία στοχεύει στη μερική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο μερών της Ανατολικής Μεσογείου.

"Η οριοθέτηση αυτών των συνόρων θα ολοκληρωθεί όταν είναι απαραίτητο και μόλις ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με το σημείο" Α "και το σημείο" Ε "σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο", ανέφερε η έκθεση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail