Πολυεπίπεδο ναυπηγικό πρόγραμμα μαμούθ ο Ερντογάν όσο εμείς το ψάχνουμε για δύο πλοία


Freepen.gr - Κι ενώ η χώρα μας συμπληρώνει φέτος δύο χρόνια που συζητά με τους Γάλλους αν θα πάρει δύο μόλις πλοία για να ενισχύσει το γηράσκοντα στόλο του Πολεμικού Ναυτικού δίχως να τρέχει τίποτε άλλο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ξεδίπλωσε το μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα της Τουρκίας μιλώντας σε τελετή στα ναυπηγεία Ντεζάν της Τούζλα που αφορούσε καθέλκυση εκπαιδευτικών σκαφών κατάδυσης που αναπτύχθηκαν από Τούρκους μηχανικούς.

"Η αμυντική βιομηχανία δεν είναι ένα πεδίο όπου μπορούμε να αντέξουμε τη στασιμότητα. Πρέπει να προχωρήσουμε όλο και περισσότερο και να αναπτύσσουμε συνεχώς καλύτερα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν συμπληρώνοντας πως η Τουρκία είναι μία από τις 10 χώρες που αναπτύσσει και παράγει τα δικά της πλοία.

"Εργαζόμαστε τώρα πάνω σε πολύ μεγαλύτερα έργα" τόνισε ο Ερντογάν προσθέτοντας ότι την επόμενη χρονιά το ελικοπτεροφόρο - ελαφρύ αεροπλανοφόρο TCG Anadolu θα τεθεί σε υπηρεσία και πως η Τουρκία θα ναυπηγήσει ακόμη δύο ή και περισσότερους αερομεταφορείς διότι "χρειαζόμαστε αυτήν την αποτροπή στις θάλασσες".

Το ναυπηγικό πρόγραμμα της Τουρκίας τρέχει πάνω στους παρακάτω άξονες:

Το 2020 θα παραδοθεί το εκπαιδευτικό πλοίο UFUΚ

Το 2021 θα μπει σε υπηρεσία το ANADOLU

Το 2022 θα παραδοθεί το πρώτο από τα έξι υποβρύχια τύπου PİRİ REİS, δηλαδή 214 όπως τα δικά μας ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ. Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα η Τουρκία θα έχει 6 μονάδες ενώ η Ελλάδα με όσα ισχύουν σήμερα 4 συν το αναβαθμισμένο ΩΚΕΑΝΟΣ.

Επίσης να σημειώσουμε ότι με την ολοκλήρωση των ναυπηγήσεων των PİRİ REİS, η Τουρκία θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ναυπήγησης των δικών της εγχώριων υποβρυχίων, γνωστό ως πρόγραμμα MILDEN, που περιλαμβάνει τη ναυπήγηση έξι σκαφών. Όπως έχει γραφτεί σε διεθνή ΜΜΕ πρόκειται για κόπια των υποβρυχίων 214.

Το 2023 θα παραδοθεί η πρώτη τουρκικής ναυπήγησης φρεγάτα. Ενώ το 2024 το πλοίο υποστήριξης 
πλοίο υποστήριξης DIMDEG.

Τέλος να υπενθυμίσουμε πως η Τουρκία έχει ήδη ναυπηγήσει τέσσερις κορβέτες κλάσης Ada στα πλαίσια του σχεδίου του εθνικού πλοίου (MILGEM) ενώ έχει συμφωνήσει με το Πακιστάν τη ναυπήγηση δύο μονάδων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail