Διπλό σαμποτάζ των Κούρδων στη Σμύρνη: Κατέκαψαν κρυφό υπόστεγο αεροπορικής βάσης

Freepen.gr - Οι ομάδες αντιποίνων YPS-JIN του μάρτυρα Esmer Zerdeşt δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν δύο ενέργειες σαμποτάζ στο Σμύρνη στο πλαίσιο της «εκδίκησης κατά της αποικιοκρατίας και της συνεργασίας με πράκτορες». Σύμφωνα με το πρακτορείο ANF οι ομάδες αντιποίνων οργάνωσαν μια δράση σαμποτάζ στην περιοχή του τελεφερίκ στην περιοχή Balçova της Σμύρνης στις 16:00 στις 30 Ιουλίου 2020.

Πολλοί ηλεκτρικοί μετασχηματιστές και συνδεδεμένα συστήματα διανομής στην περιοχή καταστράφηκαν πλήρως.

Η δεύτερη επιχείρηση έλαβε χώρα στην αεροπορική βάση της Μενεμένης έξω στη Σμύρνη:

«Στις 30 Ιουλίου 2020, έγινε εμπρηστική επιχείρηση στην περιοχή που βρίσκεται η στρατιωτική βάση της Μενεμένης στη Σμύρνη. Ως αποτέλεσμα της ενέργειας, ένα στρατιωτικό υπόστεγο του εισβολέα τουρκικού κράτους καταστράφηκε εντελώς» Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι πρόκειται για περιοχή με ελάχιστη πρόσβαση και πως το πυρποληθέν υπόστεγο ήταν κρυφό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail