Η Σερβία απέκτησε νέας γενιάς κινέζικους πυραύλους αεράμυνας

Freepen.gr - Η Σερβία αγόρασε μια νέα γενιά πυραύλων επιφανείας-αέρος μεσαίας εμβέλειας από την Κίνα, στην πρώτη γνωστή αγορά στην Ευρώπη για αμυντικούς πυραύλους «FK-3», σύμφωνα με το Reuters.

Η αγορά του αμυντικού συστήματος FK-3 συμπεριλήφθηκε στην ετήσια έκθεση της κρατικής εταιρείας όπλων Yugoimport SDPR, η οποία υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Κρατικό Οργανισμό Εμπορικών Αρχείων.

Η εταιρεία, Yugoimport SDPR, αποκάλυψε ότι είχε συνάψει 163 συμφωνίες εισαγωγής με 31 χώρες έναντι 620,3 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019 και ότι οι συμφωνίες αγοράς όπλων περιελάμβαναν οπλισμένα μη επανδρωμένη αεροσκάφη από την Κίνα και την πρώτη γνωστή αγορά στην Ευρώπη για αμυντικούς πυραύλους FK-3.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι «το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων εισαγωγής σχετίζεται με τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών MiG-29, την απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και το σύστημα αεροπορικής άμυνας FK-3.

Το Πεκίνο και η Σερβία αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας "Belt and Road", η οποία στοχεύει να επεκτείνει νέους εμπορικούς δεσμούς με κινεζικές εταιρείες, και έχει επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ στη Σερβία, ειδικά σε προγράμματα δανεισμού, έργα υποδομής και ενέργειας, και αυτή η συμφωνία αποτελεί νέο σημάδι αυξανόμενης συνεργασίας μεταξύ Πεκίνου και Βελιγραδίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail