Η μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ στη Συρία δέχεται για δεύτερη φορά πυραυλική επίθεση

Freepen.gr - Η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Συρία, που βρίσκεται κοντά στα πεδία πετρελαίου Conoco, φέρεται να δέχθηκε επίθεση με πυραύλους χθες το βράδυ, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται φιλικά στις SDF.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ένας αριθμός πυραύλων στόχευσε στην περιοχή της βάσης Conoco. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε εάν αυτά τα βλήματα έπληξαν την εγκατάσταση.

Το Deir Ezzor Media Center ισχυρίστηκε ότι η επίθεση στη βάση Conoco πραγματοποιήθηκε από τις «δυνάμεις του Άσαντ και τις πολιτοφυλακές της», ενώ άλλοι μιλούν για «πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν».

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη εκδώσει καμία δήλωση σχετικά με την υποτιθέμενη επίθεση στη βάση.

Την περασμένη εβδομάδα, η ίδια βάση στοχεύτηκε από πυραύλους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες τα βλήματα δεν πέτυχαν τον στόχο τους.

Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Η βάση Conoco βρίσκεται στην ανατολική ύπαιθρο του Deir Ezzor, ανατολικά του Ευφράτη και τελεί υπό τον έλεγχο του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ από το 2018.

Όπως βλέπουμε στον πολεμικό χάρτη, οι πηγές της Conoco βρίσκονται πολύ κοντά στο συριακό θύλακα ανατολικά του Ευφράτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail