Αποχαιρετισμός στην ΑΟΖ: Τινάξαμε στον αέρα την επιχειρηματολογία μας

Όταν έχεις δεχτεί μειωμένη επήρεια ΑΟΖ στο μεγαλύτερο νησί σου, την Κρήτη, έχεις τινάξει στον αέρα την επιχειρηματολογία σου για την ΑΟΖ των νήσων. Εννοείται ότι το Καστελόριζο δεν θα έχει πλήρη επήρεια και ότι η συνέχεια με την ΑΟΖ της Κύπρου χάθηκε.

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Εννοείται βέβαια ότι παραχωρείς και μεγάλα τμήματα από τα κοιτάσματα φυσικών πόρων που εκτιμάται ότι βρίσκονται κυρίως νοτίως της Κρήτης. Η συνεκμετάλλευση έχει κατά πάσα πιθανότατα αποφασιστεί και το παζλ στήνεται κομμάτι-κομμάτι.

Για αυτό και η συμμαχία με τους Γάλλους μας ήταν άχρηστη. Καμία συμμαχία που δεν έχει εγκριθεί άνωθεν δεν θα προχωρήσει, γιατί η Ελλάς δεν είναι γεωπολιτικός παίκτης. Είναι χώρα μειωμένης κυριαρχίας που σταδιακά παραχωρεί και κάτι σε όλους. Η αρχή έγινε με την Ιταλία όπου έγιναν οι μικρότερες παραχωρήσεις και τώρα συνεχίζεται με επιτυχυνόμενο ρυθμό. Τα χειρότερα θα έλθουν στην τελική φάση, όταν θα πρέπει να λυθεί η "εκκρεμότητα" με την Τουρκία.

ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Αφού "δώσαμε" ΑΟΖ στην Αίγυπτο, θα δώσουμε ΑΟΖ και στην Λιβύη (συμβιβαστικά πάντα). Και μαντέψτε σε ποιον θα παραχωρήσει δικαιώματα άντλησης η Λιβύη στα κοιτάσματα που θα της αναλογούν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail