Χειροκροτήστε για τα γαλλικά όπλα την ώρα που το Αιγαίο ξεπουλιέται

Με στοιχεία του 2017 είμαστε η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δίνει πάνω από το 2 % του ΑΕΠ για την άμυνα. Θυμίζω την εξωτερική πολιτική μιας χώρας που είναι στις πρώτες χώρες στις δαπάνες για την άμυνα.

Ας γυρίσουμε πίσω τότε που οι Έλληνες ήταν τα φτηνά εργατικά χέρια της Γερμανίας, πουλήσαμε την ελληνική μειονότητα της Πόλης όταν οι Τούρκοι τους έσφαξαν και τους έδιωξαν ανενόχλητοι. Σαμποτάραμε την Ένωση Ελλάδας - Κύπρου και στην Αθήνα πυροβολουνταν διαδηλωτές που διαδήλωναν υπέρ της Κύπρου. Η Κύπρος έπεσε μακριά το 1974.

Επί εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ τη σημαία στα Ίμια την πήρε ο αέρας, πουλήσαμε τον Οτσαλάν, η ηγεσία της χώρας στήριξε το σχέδιο Αναν κι υπήρξε απόλυτη αδιαφορία για τις δολοφονίες Ισαάκ - Σολωμού. 

Χειροκροτήστε για τα γαλλικά όπλα την ώρα που το Αιγαίο ξεπουλιέται άλλωστε διαχρονικά οι Έλληνες πλήρωναν αυτά που έτρωγαν άλλοι ενώ ταυτόχρονα το έθνος τους μίκραινε.

Η Τουρκία ποτέ δεν έκανε κάτι χωρίς την άδεια Αμερικανών και Ρώσων. Αν οι Αμερικανοί θέλουν ελεγχόμενο επεισόδιο για να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα του Αιγαίου θα γίνει βαρετό, θυμίζω τα Ιμια. Aπλά θα δώσουμε και 10 δις στους Γάλλους. Aν δε θέλουν, δε θα γίνει! Tόσο απλά.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail