Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α.: Η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας έχει απίστευτες ικανότητες επίθεσης

Freepen.gr - Ο αντιπτέραρχος ε.α., Ερντογάν Καρακιούς μιλώντας στο Haber Turk έδειξε να φοβάται ιδιαίτερα την αεροπορική δύναμη της Ελλάδας. Δείτε το παρακάτω βίντεο που μετέφρασαν τα τουρκικά νέα στο youtube:

Εν προκειμένω θα ήθελα να πω κάτι, πιστεύω σημαντικό. Μην παίρνετε καθόλου στα ελαφρά την Ελλάδα. Για ποιο λόγο ξέρετε; Το 1974 η πολεμική αεροπορία της Ελλάδας ήταν ασύγκριτα πιο αδύναμη σε σχέση με αυτήν της Τουρκίας. Αλλά μετά το 1974 το σώμα στο οποίο επένδυσε τα περισσότερα ήταν η πολεμική αεροπορία. Και σήμερα η πολεμική αεροπορία της Ελλάδας διαθέτει απίστευτες ικανότητες επίθεσης, δείτε το επαναλαμβάνω: διαθέτει την ικανότητα να κάνει επίθεση στην Τουρκία. Και να μην το υποτιμάτε καθόλου αυτό.

Η Ελλάδα αυτήν την στιγμή διαθέτει ένα στόλο από περίπου 160 αεροσκάφη F-16, εξ αυτών τα 98 είναι τύπου με πρόσθετη δεξαμενή, είναι το τελευταίο μοντέλο των F-16. Η ακτίνα των επιχειρήσεών τους μπορεί να φτάσει μέχρι τη Μερζιφούντα και μέχρι τη Σεβάστεια.

Η Ελλάδα μετά το 1974 αγόρασε αεροσκάφη με επιχειρησιακή ακτίνα που φτάνουν ως την Κύπρο αλλά και ανατολικά της Αγκυρας. Σε σχέση με την τουρκική πολεμική αεροπορία είναι ισοδύναμη και επειδή λόγω των νησιών κρύβονται, είναι μεγάλη η πιθανότητα να γίνει από εκεί επίθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail