Ιδού ένας Κούρδος που έγινε πράκτορας της ΜΙΤ και διέπραξε τα χειρότερα αίσχη κατά του γένους του

Freepen.gr - Οι υπηρεσίες ασφαλείας στην περιοχή του Ευφράτη στη βορειοανατολική Συρία μπόρεσαν, σε μια επιχείρηση, να συλλάβουν έναν από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες εναντίον των Κούρδων στο Αφρίν τα τελευταία δύο χρόνια, αναφέρει το ΑΝΗΑ.

Ο Ibrahim Duika (φωτο), Κούρδος, εργάστηκε ως πράκτορας των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (MÎT) σε διάφορες περιοχές του καντονιού του Afrin τον Μάρτιο του 2018, ειδικά στις περιοχές Jendersse και Rajo

Από πωλητής ναρκωτικών έως πράκτορας πληροφοριών

Ο 20χρονος νεαρός ήταν μόνος στο σπίτι του στην περιφέρεια Rajo του καντονιού του Afrin στα βορειοδυτικά της Συρίας, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στο καντόνι τον Ιανουάριο του 2018, έως ότου οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής και οι μισθοφόροι τους μπήκαν στην πόλη, οπότε αυτός και ο γείτονάς του Μωχάμεντ Αντνάν πούλησαν ναρκωτικά και αλκοολούχα ποτά σε μισθοφόρους.

Οι μισθοφόροι από τη φατρία Al-Hamzat του λεγόμενου «Εθνικού Στρατού» προσέφεραν στον Ιμπραήμ τη δυνατότητα να δουλέψει μαζί τους ως πληροφοριοδότης για τις κουρδικές οικογένειες στο Αφρίν.

Ο Ιμπραήμ λέει, «ο Αμπάς (ηγέτης της παραπάνω φατρίας) κι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών μου ζήτησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφρίν να παράσχω πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των μαχητών της SDF, με αποτέλεσμα ο εναέριος βομβαρδισμός να οδηγήσει στο θάνατο αρκετών από αυτούς».

Ένας από τους ηγέτες της ΜΙΤ, που ονομάζεται "Gamp", ζήτησε από τον Ιμπραήμ να συμμετάσχει σε ειδική εκπαίδευση εντός τουρκικού εδάφους για πληροφορίες και στρατιωτική κατάρτιση.

Ο Ιμπραήμ εφοδιάστηκε με όπλο, χειροβομβίδες, ένα Καλάζνικοφ και κινητές συσκευές, και συνόδευσε τον Αμπάς στις αποστολές του στο Αφρίν, κατά την περίοδο που ακολούθησε μετά την κατάληψη της περιοχής.

"Μου ζήτησαν να απαγάγω κούρδισσες γυναίκες, παιδιά και κορίτσια από τις περιοχές και τα χωριά. Το κάναμε αυτό σε τακτική βάση. Μερικές φορές απαγάγαμε 20, 40 ή 50 γυναίκες και κορίτσια την ημέρα με την απειλή των όπλων. Όταν έρχονταν στα στρατόπεδα , αυτές οι γυναίκες μοιράζονταν στους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, για να βιαστούν βάναυσα και έχω βιάσει κι εγώ περίπου 20 κορίτσια".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail