Για ποια εκεχειρία στη Λιβύη βιαζόμαστε να μιλήσουμε;

Freepen.gr - Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Φαγιέζ Αλ-Σαράζ, ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός την Παρασκευή.

Σε δήλωσή της η GNA δήλωσε «παύση όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε κάθε περιοχή της Λιβύης» ωστόσο ζήτησε ξανά μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη σε Σίρτη - Τζούφρα, κάτι που ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (LNA) έχει ήδη απορρίψει από την Τετάρτη.

Επίσης η Ταξιαρχία Al-Samoud της κυβέρνησης «Εθνικής Συμφωνίας» που εδρεύει στην Τρίπολη ανακοίνωσε την απόρριψη της δήλωσης κατάπαυσης του πυρός στη Σίρτη υποστηρίζοντας πως «ο Αλ-Σαράζ είναι ένας αδύναμος άνθρωπος που δεν μπορεί να ηγηθεί της μάχης» και σημειώνοντας ότι οι Ταξιαρχίες και οι μονάδες της Μισράτα «δεν ανησυχούν» με την εκεχειρία και θα συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Σίρτη.

Επιπλέον το Italmilradar παρακολούθησε μια πτήση από την Τουρκία προς τη Λιβύη την Παρασκευή. Ένα τούρκικο Lockheed C-130E που προερχόταν από την Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκε στη Misrata πριν πραγματοποιήσει άλλη πτήση προς την αεροπορική βάση Al-Watiya.

Συνεπώς για μια ποια "εκεχειρία" μιλάμε; Καλύτερα να περιμένουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail