Οι Τούρκοι στρατιώτες έκαψαν και λεηλάτησαν σπίτια χωρικών σε ξένο έδαφος

Freepen.gr - Τα τουρκικά στρατεύματα μπήκαν στα χωριά Μπανίκ και Μινί στην περιοχή Χεφtανίν του Νότιου Κουρδιστάν, στο Βόρειο Ιράκ την Παρασκευή το πρωί και έβαλαν φωτιά σε πολλά σπίτια. Οι κάτοικοι έπρεπε να φύγουν λόγω των επιθέσεων. Σε βίντεο που τραβήχτηκε λίγο μετά την επίθεση, φαίνεται ότι τα σπίτια λεηλατήθηκαν. Κάποια κάηκαν εντελώς, ενώ άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές, αναφέρει το πρακτορείο Firat.

Το Σάββατο το πρωί, οι χωρικοί εμποδίστηκαν να επιστρέψουν στο Μπανίκ από τις δυνάμεις ασφαλείας του κυβερνώντος κόμματος KDP του Νότιου Κουρδιστάν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν εντάσεις. Οι χωρικοί επιμένουν να φροντίσουν τους κήπους και τα ζώα τους επειδή είναι η μόνη πηγή εισοδήματος τους. Ο αποκλεισμός της περιοχής συνεχίζεται.

Προς το παρόν, τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής λέγεται ότι βρίσκονται στις κοντινές πλαγιές και συνεχίζονται οι μάχες με τους αντάρτες που εμποδίζουν την περαιτέρω πρόοδο του τουρκικού στρατού.

Το χωριό Ewle κοντά στο Banikê εκκενώθηκε λόγω συνεχών αεροπορικών επιθέσεων.

Γιατί τα κάνουν αυτά οι Τούρκοι; Γιατί μπορούν. Επειδή υπάρχει ανοχή από τη διεθνή κοινότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail