Φιλότιμο, ατομική ευθύνη και επιστημονικές αναλύσεις του κο...ρωναϊού!!!


Είμαστε πλέον αρχές Αυγούστου και οι εξελίξεις από το μέτωπο του COVID 19 δε δείχνουν και πολύ ελπιδοφόρες καθώς τα κρούσματα αυξάνονται με μεγάλη μάλιστα διασπορά.
Για να δούμε όμως πως φτάσαμε μέχρι εδώ:

Του Στάθη Διομήδη

Όταν άρχισε να ανοίγει η επιχειρηματική δραστηριότητα και επετράπη ελεύθερα η κυκλοφορία, τα κρούσματα είχαν φθίνουσα πορεία όλο το Μάιο, φθάνοντας στο τέλος του μήνα σχεδόν να εκμηδενιστούν. (43 κρούσματα σε 10 ημέρες, από 23/5 έως και 1/6). Πως όμως από 2-3 κρούσματα την ημέρα φθάσαμε στα 153 ημερησίως μέσα σε δυο μήνες; Εύκολα και απλά! εξηγούμαι:

1ον Οι πολίτες θεωρήσαμε ότι ξεμπλέξαμε με τον COVID 19 δια παντός και η μεγάλη πλειοψηφία μετά την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν λάμβανε, ούτε λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας, με αποτέλεσμα τον συγχρωτισμό – συνωστισμό σε πολλές εκδηλώσεις, κοινωνικές συνευρέσεις και επαφές χωρίς καμία προστασία.

2ον Οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές δεν έκαναν κανέναν έλεγχο αλλά και καμία σύσταση σα να μην υπάρχει πλέον COVID 19, με εντολή ποιανού άραγε, κε Χρυσοχοίδη;

3ον Η καθολική άρνηση της κυβέρνησης μέχρι εχθές να διευθετηθεί το θέμα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μην στοιβάζεται σαν σαρδέλες το επιβατικό κοινό ειδικά στα αστικά κέντρα. Μάλιστα ενόψει καλοκαιριού μειώθηκαν και τα δρομολόγια!!!

4ον Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να δώσουν το καλό παράδειγμα αυτοπροστασίας ήταν τελικά οι πρώτοι διδάξαντες της χαλάρωσης και της ανεμελιάς. «Πάρτι» στην πλατεία Ομονοίας με εκατοντάδες Λαού σα σαρδέλες γύρω από τον διοργανωτή κο Μπακογιάννη χωρίς καμία προστασία. Χαλαροί και άνετοι χωρίς μάσκες και αποστάσεις σε διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις πολιτικές, κοινωνικές ή ελαφροχαζοχαρούμενες, ο Πρωθυπουργός, ο Χαρδαλιάς, ο Γεωργιάδης, οι συγγενείς του κου Τσιόδρα, κτλ, προσπαθώντας να πείσουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πλέον πρόβλημα. Μάλιστα μόλις εχθές ο υπουργός τουρισμού δήλωσε ότι: «Δεν είναι επικίνδυνος ο συνωστισμός για 2-3 ώρες στα πλοία».

5ον Ο φόβος για επικείμενη καταστροφή στην επερχόμενη τουριστική σαιζόν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης πέριξ του εισαγόμενου τουρισμού ήταν το Α και το Ω της έξαρσης των τελευταίων ημερών. Μπροστά στην ύφεση και την μεγάλη πτώση του ΑΕΠ η κυβέρνηση επέλεξε με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των λοιμοξιωλόγων να εισέλθουν στη χώρα τουρίστες με ελάχιστο ή/και καθόλου έλεγχο. Είτε από τα Βαλκάνια οδικώς στην Βόρεια Ελλάδα, είτε ακτοπλοϊκώς, είτε αεροπορικώς από χώρες με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια αέναη προσπάθεια να μας πείσουν οι Χαρδαλιάδες ότι τα κρούσματα που προέρχονται από το εξωτερικό είναι ελάχιστα. Άλλο ένα ψέμα που καταρρίπτεται εύκολα, με τα στοιχεία που έδωσε ο εν λόγω «κύριος» την περασμένη Τρίτη: « Από την 1η Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, έχουν γίνει: 215.184 έλεγχοι σε 1.702.980 εισερχομένων πολιτών, 401 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν» ανέφερε. Με απλά λόγια 401 κρούσματα σε δείγμα του 1/8 των εισερχομένων πολιτών, άρα στο σύνολο 3200. Δηλαδή 100 κρούσματα ημερησίως! έμπαιναν στη χώρα χωρίς έλεγχο. Γεμίσατε τη χώρα με κρούσματα «κύριε» Χαρδαλιά και κύριε Τσιόδρα. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στα 401 κρούσματα δεν συμπεριλαμβάνονται τα εισαγόμενα κρούσματα που οικειοθελώς προσέρχονται για έλεγχο. Άρα το 401 είναι πολύ μεγαλύτερο όπως και το 3200. Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία παραγωγής κρουσμάτων της Ελλάδας.

6ον Η εγκληματική εμμονή; του κου Τσιόδρα να “απαγορεύει” την υποχρεωτική χρήση μάσκας, για μήνες. Μια εμμονή ενάντια μάλιστα στα επιστημονικά δεδομένα καθώς ο Ευρωπαϊκός οργανισμός υγείας στις αρχές Απριλίου, και ο Αμερικανικός από τέλος Μαρτίου, έδιναν οδηγία- εντολή για υποχρεωτική χρήση μάσκας. Επιστημονικά δεδομένα που μάλιστα επικαλέστηκε ο κος Τσιόδρας μόλις την περασμένη Τρίτη. Τέσσερις μήνες μετά!!! Μια εμμονή όμως, που στο «διάβα» της άφησε νεκρούς. Άφησε παιδιά ορφανά και συζύγους χωρίς ταίρι και έχει την υπογραφή του κου Τσιόδρα.

7ον Υποτίθεται ότι θα υπήρχαν από το τέλος Απριλίου, πεντακόσιες ( 500) Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που θα έκαναν δειγματοληπτικό έλεγχο σε όλη την Ελλάδα που δεν έγινε ποτέ.

Εν κατακλείδι: Στις αρχές της πανδημίας Κυβέρνηση, κράτος, Λαός συμπεριφέρθηκαν με ιδιαίτερη υπευθυνότητα με αποτέλεσμα να εκμηδενιστεί σχεδόν ο COVID 19. Στη συνέχεια, το ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων έφερε χιλιάδες κρούσματα στη χώρα, διάσπαρτα σε όλες τις περιοχές. Η γενικότερη χαλάρωση των πολιτών με πρώτους διδάξαντες τους κυβερνητικούς εκπροσώπους και οι μηδενικοί έλεγχοι δημιούργησε την πρόσφατη έξαρση αφού ο τουρισμός είχε διασπείρει τον ιό.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, και θα πρέπει να προσέξουμε και να ακολουθούμε τις
βασικές αρχές προστασίας: Αποστάσεις, υγιεινή χεριών και βέβαια μάσκες. Μακριά από συνωστισμούς και «σκανταλιές». Και όλα θα πάνε καλά. Μπορούμε να σώσουμε τη ζωή μας και τη χώρα από μια μεγάλη και σκληρή κρίση πανδημίας τον επόμενο καιρό. Είναι και στο χέρι μας.

Υ.Γ. Ατομική ευθύνη σημαίνει να αναγνωρίζεις και να διορθώνεις τα λάθη σου και όχι να κατηγορείς τους άλλους. Ατομική ευθύνη σημαίνει να βάζεις το συμφέρον της χώρας και του Λαού πάνω από το συμφέρον ενός επαγγελματικού κλάδου. Ατομική ευθύνη σημαίνει να μην ψεύδεσαι επί τέσσερις μήνες για τις μάσκες και να κοροϊδεύεις τον κόσμο. Ατομική ευθύνη σημαίνει να ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ τις ευθύνες σου χωρίς σκοπιμότητες, τραμπουκισμούς και φληναφήματα «κύριε» Χαρδαλιά κύριε Τσιόδρα, κύριοι λοιμωξιολόγοι, κύριε Μητσοτάκη, κύριοι κυβερνώντες. Ατομική ευθύνη σημαίνει να έχεις φιλότιμο.

Υ.Γ. 2 Αυτό που βλέπω τις τελευταίες ημέρες πολύ με μπερδεύει. Στα κοσμοπολίτικα νησιά αλλά και στις περιοχές που υπάρχει πολύς τουρισμός κολλάνε COVID 19 μόνο εργαζόμενοι, κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ, επαναλαμβάνω: ΚΑΝΕΝΑ εισαγόμενα κρούσμα!!! Ούτε από την ιχνηλάτηση ούτε από τίποτε. Κατά τον ΕΟΔΥ τα κρούσματα είναι όλα από κατοίκους της χώρας!!! Τα μόνα κρούσματα που υπάρχουν εισαγόμενα καταγεγραμμένα είναι όσα αναφέρονται στους υποτυπώδεις ελέγχους στις πύλες εισόδου. Ακόμη και εκείνα που προσέρχονται οικειοθελώς καταγράφονται ξεχωριστά και δεν συμπεριλαμβάνονται στη συνολική λίστα των εισαγομένων κρουσμάτων!!! Βέβαια εάν είναι κρούσματα που αφορούν κάποιο γάμο αναφέρονται ξεχωριστά από τον ΕΟΔΥ και με τυμπανοκρουσίες από τα ΜΜΕ. Ακόμη αποσιωπάται επιμελώς και δια ροπάλου ότι σε κάποιους γάμους η ιχνηλάτηση έδειξε ότι «ο ασθενής 31», αυτός που κόλλησε τους υπόλοιπους δηλαδή, προερχόταν από το εξωτερικό. Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε…

Υ.Γ. 3 Αντί για προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού προσλαμβάνουμε 280 συνοριοφύλακες για τη Γλυφάδα, το Λουτράκι, τη Βουλιαγμένη, την Κόρινθο!!! Αυτά είναι!

Καλή δύναμη και kalo kouragio!!!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail