Πότε θα το τερματίσει ο Αντώνης Σαμαράς;

Ο “κλεφτοπόλεμος” του Κώστα Καραμανλή…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Συχνά ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει επιφέρει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρά ηλεκτροσόκ. Αμφισβητώντας την πολιτική του, αλλά ιδιαίτερα την πολιτική διαχείριση στα εθνικά θέματα. 

Έτσι είναι, αν θυμηθούμε τις δυο τρανταχτότερες παρεμβάσεις του. 

Η πρώτη, στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε από 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019 και στο οποίο ξιφούλκησε κατά του σημερινού Πρωθυπουργού για την διαχείρισή του στα Ελληνοτουρκικά, αλλά και στο λαθρομεταναστευτικό, όπως το αποκαλεί… 

Εκεί, έχοντας και την στήριξη του άλλου πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, διαφάνηκε εντονότατα ότι στη ΝΔ δημιουργείται μεγάλο ρήγμα μεταξύ της Μητσοτακικής πτέρυγας με τις αντίστοιχες του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά.

Η συνέντευξη Σαμαρά στα ΝΕΑ αναστάτωσε το Μαξίμου…

Από εκείνο το χρονικό διάστημα και μέχρι τα τέλη του Ιουνίου 2020, οι παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά ήταν πιο ήπιες, αλλά Σαμαρικοί κύκλοι μας είχαν εκμυστηρευτεί, ότι υποσκάπτεται το ρήγμα και σύντομα (στον κατάλληλο χρόνο) θα αναδειχτεί.

Ένα ρήγμα πολλών ρίχτερ, που μπορεί να καθυστέρησε 6-7 μήνες, αλλά ήρθε μέσω μιας εφημερίδας (Τα ΝΕΑ), που μπορεί να μην απηχεί την αίγλη του παρελθόντος, όταν ανήκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, αλλά είναι σημαντικό πως ανήκει αυτήν την στιγμή στον μεγαλοεφοπλιστή, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και πλέον κατόχου τηλεοπτικών σταθμών, ραδιοφωνικών σταθμών, εφημερίδων και ηλεκτρονικών πόρταλ, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Σε αυτήν την συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς στα “ΝΕΑ” (δεύτερη παρέμβαση), διαφοροποιείται με την πάγια θέση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για διάλογο με τον Τούρκο Σουλτάνο. Αφού ο ίδιος αρνείται κάθε διάλογο με την Τουρκία, θεωρώντας ότι η Τουρκία δεν είναι καλοπροαίρετος γείτονας. Τονίζοντας με ιδιαίτερη έμφαση, πως προβαίνει σε “πειρατικές” ενέργειες και διάλογος με “πειρατές” δεν κάνει κανείς.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρούσε σε αυτήν την συνέντευξη, ότι τα νησιά μας έχουν πλήρη επήρεια ΑΟΖ, όπως άλλωστε προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, κάτι που όμως η Τουρκία δεν το δέχεται.

Μας διατύπωσε ο πρώην Πρωθυπουργός, ότι η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να στέλνει γεωτρύπανα να κάνουν έρευνα και εξόρυξη πάνω σε ελληνική ΑΟΖ, όπως δεν έχει το δικαίωμα να στέλνει εργαλειοποιημένους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

Δεν μπορεί να υπογράφει παράνομες συμφωνίες με τρίτες χώρες (σ.σ. εννοώντας προφανώς την Συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης) καταπατώντας την Ελληνική ΑΟΖ, συμφωνίες που όλες οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής καταγγέλλουν ως παράνομες.

Κι όταν ανάδειξα σε άρθρο μου αυτήν την ηχηρότατη παρέμβαση Σαμαρά, υποστήριξα πως ο Αντώνης Σαμαράς φαινόταν αποφασισμένος να “σηκώσει” τα εθνικά θέματα και το λαθρομεταναστευτικό, όπως ο ίδιος το αποκαλεί και όπως εν τέλει στην πραγματικότητα είναι. Σημείωνα δε, σύμφωνα με άριστη πηγή μου, εγγύς του Μαξίμου, πως ο Πρωθυπουργός κυριεύθηκε από ταραχή μετά τη συνέντευξη Σαμαρά στα ΝΕΑ, από την στιγμή που γνωρίζει, πως η Σαμαρική πτέρυγα είναι ισχυρή, τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά και στην κυβέρνηση.
Έτσι από εκείνη την χρονική στιγμή – σύμφωνα με πληροφορίες μου – σχηματίστηκε κατ΄ εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ομάδα κρούσεως ελέγχου Σαμαρικών βουλευτών και Υπουργών. Μια προσπάθεια που επεκτάθηκε στα ΜΜΕ, με εντολή περιορισμού της εμφανίσεως σε αυτά υποστηριχτών των θέσεων Σαμαρά, αλλά και του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά.

Θα αντέξει στην πίεση Σαμαρά ο Πρωθυπουργός;

Προ αυτών των εσωκομματικών πιέσεων, στο μυαλό του Πρωθυπουργού, κατόπιν και προτάσεων των επιτελών του, ήταν ο ευρύς κυβερνητικός ανασχηματισμός και η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη (με λίστα παρακαλώ), προκειμένου να απαλλαγεί εσωκομματικής αντιπολίτευσης (όπως έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας), αλλά και για να ακυρώσει την απλή αναλογική που ψήφισε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Αφού τον ευνοούσαν οι συγκυρίες, που άκουγαν στο “Έπος του Έβρου”, στην τιθάσευση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και την δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει μεγαλύτερα εσωκομματικά προβλήματα από όσα έχει η ΝΔ.

Στην συνέχεια όμως παρατηρήθηκε μια ιδιαίτερη διστακτικότητα από την πλευρά του Πρωθυπουργού, ή αν θέλετε, όπως λένε πολλές κακές γλώσσες στη ΝΔ, υπήρξε αφόρητη πίεση από τον Αντώνη Σαμαρά για να ανατρέψει αυτόν τον ευρύ ανασχηματισμό, προκειμένου να διαφυλάξει στις υπουργικές θέσεις δικά του πρόσωπα. 

Έτσι τελικά προέκυψε ο προ ημερών μίνι ανασχηματισμός, που θέτει υπό σοβαρή επιτήρηση Υπουργούς του περιβάλλοντος Σαμαρά.

Ή αν προτιμάτε, όπως μου αναφέρθηκε, μεταξύ Μητσοτάκη – Σαμαρά “υπογράφηκε Μνημόνιο αλληλοκατανόησης”. 

Πάντως με τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνονται πολλές από τις διατυπωθείσες θέσεις και ενστάσεις του πρώην Πρωθυπουργού στα ΝΕΑ.

Ευθεία επίθεση του Antinews κατά του “Μωυσή” Κυριάκου Μητσοτάκη…

Είναι σε όλους γνωστό, ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει φίλα προσκείμενα Μέσα επικοινωνίας, παρά μόνο το διαδικτυακό Antinews, που υπήρξε η επικοινωνιακή ναυαρχίδα του, όταν ήταν αρχηγός της ΝΔ και μετέπειτα Πρωθυπουργός. Το Antinews, στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν έχει σταματήσει να του ασκεί δριμύτατη κριτική για όλα τα θέματα, κυρίως όμως στα εθνικά.

Σε παλαιότερο άρθρο του, δεν δίστασε να αποκαλέσει απαξιωτικά τον νυν Πρωθυπουργό, ως Αλέξη Τσίπρα με γραβάτα. 

Σήμερα, φρονώ πως θα ήταν πολύ χρήσιμο να δημοσιεύσω νέο άρθρο του Antinews, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 5 Αυγούστου, προκειμένου να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι την δριμύτατη κριτική που δέχεται ο Πρωθυπουργός από το Σαμαρικό Antinews. 

Ο τίτλος του άρθρου: «Ένας αδύναμος Πρωθυπουργός, που παριστάνει τον ηγέτη»:
«Την πλήρη αδυναμία του Μητσοτάκη αποδεικνύει η ακύρωση του ριζικού ανασχηματισμού που ορεγόταν, προφανώς για να αποφύγει τις αντιδράσεις από τους βαρόνους της ΝΔ (βλέπε Σαμαρά) που του είχαν διαμηνύσει να μην τολμήσει να βγάλει από την κυβέρνηση τους δικούς του ανθρώπους.

Έτσι αρκέστηκε στην τοποθέτηση δικών του “ταμιών” για ευνόητους λόγους που θα διαχειριστούν τα κεκαλυμμένα νέα μνημόνια που αναμένονται από τις Βρυξέλλες (σ.σ. εννοώντας προφανώς τον κ. Σκυλακάκη, ανθρώπου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη). Για το θεαθήναι έβαλε στην κυβέρνηση κι έναν καθηγητή και δυο βουλευτάδες, έβγαλε και στην δημοσιότητα μια ατελή αναπτυξιακή έκθεση γραμμένη από νομπελίστα για το απαραίτητο φούσκωμα της πομφόλυγας, μπας και καταφέρει να επισκιάσει την ατολμία που βάφτισε ενίσχυση της ήδη... επιτυχημένης κυβέρνησης.
Ουάου, που θα έλεγε και μια άλλη ψυχή που πάσχιζε να μας σώσει.

Η πρωθυπουργική λιποψυχία όμως σηματοδοτεί και την εγκατάλειψη του σχεδιασμού για πρόωρες εκλογές.

Πρώτο το Antinews είχε αποκαλύψει ότι ο Μητσοτάκης επιθυμούσε μέσω ενός προεκλογικού δομικού ανασχηματισμού να στρώσει το έδαφος που θα δικαιολογούσε την αιφνιδιαστική προσφυγή στις κάλπες.

Γιατί άραγε ο πρωθυπουργός ανέκρουσε πρύμνα; Τι είναι αυτό που τον φοβίζει; Σίγουρα πάντως όχι μόνο οι ενδεχόμενες εσωκομματικές συγκρούσεις. Ούτε η αύξηση των κρουσμάτων.


Πιθανότατα ο φόβος της οργής του λαού λόγω της πείνας που έφερε το lockdown, καθώς και οι κρυφές εντολές της Μέρκελ προς υλοποίηση των Πρεσπών του Αιγαίου.

Άρα σου λέει, που καιρός για εκλογικές ήττες. Κατοχύρωσε καλύτερα τα “ταμεία”, ηρέμησε τους βαρόνους, προσπάθησε να εξομαλύνεις κάπως τον θυμό του λαού μέσω των ανύπαρκτων λεφτόδεντρων και ξεκίνα τις διαπραγματεύσεις για το ξεπούλημα του Αιγαίου που σου έχουν επιβάλει οι Γερμανοί οι οποίοι σε κρατούν από παντού ένεκα Siemens.

Δε λέμε, κι εμείς αν ήμασταν στη θέση του θα κινούμασταν ανάλογα.

Και θα επαναφέραμε πάλι το αχτύπητο δίδυμο στο προσκήνιο, τον καλό και τον κακό μπάτσο για να τρομοκρατήσουμε και παραπλανήσουμε τον λαό με στόχο το κουκούλωμα των δεινών που έρχονται.

Δυστυχώς όμως οι πολιτικοί τακτικισμοί έχουν ημερομηνία λήξης.

Και πολύ φοβούμαστε ότι θα τους καταπνίξει η λαίλαπα του επαπειλούμενου μαύρου χειμώνα. Τότε που ο λαός θα πεινάει και δεν θα μπορεί να χορτάσει με τα δανεικά που θα έρθουν το 2021, ούτε με την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων από την οποία δεν θα πάρει μία όποτε κι αν γίνει.

Είμαστε περίεργοι να δούμε τι θα σκαρφιστεί ο... νέος Μωυσής που πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό, για να επιβιώσει. Ελπίζουμε ότι διαθέτει κάποιο εναλλακτικό πλάνο.

Διότι αν νομίζει ότι θα τον διασώσουν πάλι τα παπατζιλίκια των... εθνικών τρομοκρατών και η προπαγάνδα των καλολαδωμένων κυβερνητικών παπαγάλων, καλύτερα να αναθεωρήσει. Άλλωστε είναι γνωστό ότι είσαι καταδικασμένος εάν επαναλάβεις δεύτερη φορά το ίδιο έγκλημα.

Επειδή δεν διαφαίνεται κάποια εναλλακτική στον ορίζοντα, φρονούμε ότι η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να αντικρίσει την αυγή του νέου έτους. Το φάντασμα του γαλάζιου ΓΑΠ πλανάται πάνω από το Μαξίμου. Θα καταφέρει να το αποφύγει ο πρωθυπουργός;

Συνεχίζεται...

ΥΓ. Η επερχόμενη φίμωση του διαδικτύου που ανακοίνωσαν οι Κάλαχαν της Κατεχάκη γίνεται για να μην επηρεαστεί η ευρεία λαϊκή αποδοχή που αποτυπώνεται στις βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις;».

Να πάρει τώρα θέση, ως πρώην Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς…



Ωστόσο ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, γνωρίζουμε ότι πιέζεται πολύ από το "περιβάλλον" του, προκειμένου να πάρει τώρα, ξεκάθαρη θέση για τα σουλάτσα του Oruc Reis.

Θα το τολμήσει; Θα επιχειρήσει να κάνει πράξη τα λεγόμενά του περί πειρατείας, πειρατών και ότι διάλογο με αυτούς δεν κάνει η Ελλάδα;

Από την στιγμή που είναι πασιφανέστατο ότι ο Πρωθυπουργός σύρει την χώρα σε διάλογο με τον Ρ. Τ. Ερντογάν και τελικά υπό την πίεση της Άγκελα Μέρκελ, αυτός ο διάλογος μπορεί να είναι εφ΄ όλης της ύλης, προκειμένου η απόγονος των Ναζί και προστατευόμενη του Έρικ Χόνεκερ, πάλαι ποτέ Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, να πατήσει το πόδι της στην Μεσόγειο;

Πιέζεται μας λένε ο Αντώνης Σαμαράς, για να πάρει τώρα καθαρή θέση για το κυβερνητικό πάντρεμα Μητσοτάκη – Σημίτη, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας.

Πιέζεται ο Αντώνης Σαμαράς, για να πάρει “αίμα” του πίσω, αφού η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τον ανέτρεψε από Πρωθυπουργό. Όταν αναγνώρισε στον Αλέξη Τσίπρα, εκείνον που θα τελείωνε το ζήτημα – ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.

Αλλά επίσης, το περιβάλλον του τον προειδοποιεί, πως εάν δεν πάρει αποφάσεις - τώρα – η Πατρίδα θα θρηνήσει το Αιγαίο Πέλαγος μέσω μιας νέας προδοτικής συμφωνίας των “Πρεσπών του Αιγαίου”.

Και μια προσωπική πρόταση:

Άμεσα να στείλει επιστολή, ως πρώην Πρωθυπουργός στον Κυριάκο Μητσοτάκη γνωστοποιώντας τις θέσεις του με τον πλέον επίσημο τρόπο, για την κρίση που προκαλεί η Τουρκία.

Επίσης, θα μπορούσε να στείλει επιστολή στην Καγκελάριο της Γερμανίας και προεδρεύουσα της Ε.Ε., στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαδίμηρο Πούτιν, στον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στον τουρκόφιλο Γραμματέα του ΝΑΤΟ και όπου δη, διατυπώνοντας και μεταδίδοντας το δημόσιο αίσθημα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού ώστε να μην δεχτεί τετελεσμένα από κανέναν εις βάρος της Ελλάδος.

Να αφήσει το “ταμπούρι” του ο Καραμανλής και να βγει στο ξέφωτο…

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, είχε ήδη ρίξει τις “προειδοποιητικές βολές” του από την Θεσσαλονίκη στα τέλη Οκτωβρίου 2019 στην ομιλία του για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), όπου εκτός των παραπάνω είχε “προφητέψει” πως:
«Έρχονται μεγάλες προκλήσεις, θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις».

Ακολούθησε η ομιλία του στο city του Λονδίνου και έκτοτε εξαφανίστηκε.

Ωστόσο, στις δύσκολες ώρες που περνάει η Πατρίδα από την προκλητικότητα των Τούρκων, θα περίμενε ο ελληνικός λαός να αναλάβει πρωτοβουλίες ο πρώην Πρωθυπουργός. Τι περιμένει άραγε ο Κώστας Καραμανλής; Γιατί ποιεί την νήσσα;

Περιμένει τις εκλογές των ΗΠΑ - σύμφωνα με όσα μας μετέφερε αξιόπιστη πηγή μας - προκειμένου να διαχειριστεί το χάος που θα προκύψει στην Ελλάδα; Με την εκμυστήρευση της πηγής μας, ότι έχει λάβει υποσχέσεις από τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ;

Άραγε τι υποσχέσεις έλαβε; Αληθεύει αυτή η πληροφορία μας, που ενισχύεται από την πλήρη μέχρι στιγμής αφωνία του στη Βουλή και στα ΜΜΕ για τα προκλητικά σουλάτσα του κουμπάρου του Ερντογάν στο Αιγαίο μας;

Αναμένει να τον καλέσουν για να αναλάβει Πρωθυπουργός σε Οικουμενική κυβέρνηση, που θα προκύψει της εθνικής καταστροφής; 

Ο Κώστας Καραμανλής, αντίθετα με τον Αντώνη Σαμαρά, έχει Μέσα επικοινωνίας ευρύτερης απήχησης και τα οποία είναι πολύ φιλικά προς αυτόν. Αυτά τα Μέσα καθημερινά περνούν σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή προς τον Πρωθυπουργό, αλλά και προς τον Αντώνη Σαμαρά.
Όμως μας είναι γνωστό, ότι από το περιβάλλον του πιέζεται κι εκείνος προκειμένου να πάρει θέση στην κλιμακούμενη κρίση στο Αιγαίο από την Τουρκία.

Επίσης έχουμε την πληροφόρηση, πως υπήρξε έντονος διάλογος για το θέμα αυτό με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Αληθεύει αυτή η πληροφορία;
Θα αφήσει τελικά ο Κώστας Καραμανλής τη ραστώνη των βορινών εδράνων της Βουλής και της Ραφήνας και θα μιλήσει ως ένας από τους επιζώντες πρώην Πρωθυπουργούς ή θα ακολουθήσει με την αφωνία του να στηρίζει την γερμανική γραμμή του Κώστα Σημίτη;
Οψόμεθα..
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail