Πραξικόπημα διαρκείας κατά του Σάρατζ στη Δυτική Λιβύη που πνέει τα λοίσθια

Σύνοψη δημοσιευμάτων αναφορικά με την διαμάχη φατριών στην κυβέρνηση του Δυτικού τμήματος της Λιβύης που διατηρεί στενοτατες σχέσεις με την Αγκυρα.


Σύμφωνα με την άποψη του Ινστιτούτου μας, η κυβέρνηση Σάρατζ πνέει τα λοίσθια χάρις στις προσωπικές έριδες των μελών της. Η κύρια αντιπαράθεση είναι μεταξύ Σάρατζ και Μασαγκα, αλλά υπάρχουν και άλλες που υποβόσκουν, μιάς και η Τουρκική εμπλοκή (Ο Μασάγκα είναι δεδηλωμένο μέλος της ΜΙΤ) προκαλεί τεράστιες ζήλιες ανάμεσα στην άρχουσα κάστα, αφού οι Τούρκοι συνοδεύουν την όποια θέση ευθύνης με χρηματικά ποσά τα οποία οι υπόλοιποι εποφθαλμιούν, όμως τα Τούρκικα χρήματα δεν ρέουν όπως παλαιότερα, ούτε επίσης οι πωλήσεις από το πετρέλαιο, τα δε χρήματα της Δυτικής Λιβύης παραμένουν παγωμένα σε Τούρκικες τράπεζες.

Πέρα από αυτό όμως υπάρχει τεράστια αντίδραση του απλού κόσμου που κουράστηκε από την διαρκή αντιπαράθεση που οι αδελφοί μουσουλμάνοι επέβαλαν με την αποπομπή Καντάφι και απαιτούν πλέον πολύ δυναμικά την έξοδο από το πολιτικό σκηνικό του Σάρατζ, αλλά και όλων των συνεργατών του.

Πέρα από αυτό, οι μισθοφόροι είναι απλήρωτοι, η Τουρκία στέλνει ελάχιστα χρήματα για την μισθοδοσία τους λόγω οικονομικής ανέχειας, κλέβουν για να φάνε και αυτό τους φέρνει σε μεγάλη αντιπαράθεση με τον τοπικό πληθυσμό.

Την στιγμή αυτή που γράφουμε το άρθρο αυτό είναι ασαφές αν ο Μασάγκα έχει φυλακιστεί, όμως είναι σίγουρο ότι αποπέμφθηκε από τα καθήκοντα του “υπουργού”, έχει αναλάβει ο “υφυπουργός” αντιστράτηγος Μαζέν, το τοπίο εντός της “κυβέρνησης” Σάρατζ, είναι επιεικώς εκρηκτικό….

Υποθέτουμε μιά επίθεση από τον LNA και μιά κίνηση από όμορες χώρες θα τον αποτελείωνε οριστικά. Ομως δεν γνωρίζουμε άν σήμερα ο LNA είναι σε θέση να ανταποκριθεί και είμαστε σίγουροι ότι τουλάχιστον μία όμορη χώρα με την Λιβύη που βρίσκεται υπό Γερμανική ιδιότυπη κατοχή από το 2013 δεν θα πράξει απολύτως τίποτα, μιάς και οι εξελίξεις στην Λιβύη, αλλά και η Τουρκική επιθετικότητα είναι στους στρατηγικούς στόχους του 4ου Ράιχ.

Αναμένονται ταχύτατα εξελίξεις.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.