Ένας λαός που θέλει πατερούληδες να του λένε πότε θα πλύνει τα χεράκια του

Couleur / pixabay
Ο Χαρδαλιάς θερίζει τις θύελλες που έσπειρε με την τρομοκρατία του κορονοϊού. Κατηγορείται σφόδρα ότι δεν ενεργοποίησε το 112 και πέθανε κόσμος. Μϊα αφελής για να το πω ευγενικά σκέψη, αποτέλεσμα της νοσηρής νοοτροπίας που καλλιεργεί εδώ και κάτι μήνες ο Χαρδαλιάς και η παρέα του, χωρίς να σκέφτεται την ζημιά που επιφέρει στη νοοτροπία του κόσμου.

Ελένη Παπαδοπούλου
Εν προκειμένω η γνώμη μου είναι ότι καλώς δεν το ενεργοποίησαν, διότι όλοι θα έμπαιναν στα αυτοκίνητα τους, δεν μας έχω για περισσότερο έξυπνους, και θα τους βρίσκαμε σήμερα στις παραλίες του Ωρωπού.

Οι αντιδράσεις ωστόσο καταδεικνύουν ότι στην ελληνική κοινωνία έχει περάσει πλέον η νοοτροπία ότι από τον κίνδυνο σε σώζουν οι ειδικοί και ένα τριψήφιο νούμερο. Αν οι ειδικοί δεν δώσουν σήμα για τον κίνδυνο και το κινητό δεν σημάνει συναγερμό, όπως έγινε στον Πόρο, για να εκκενωθεί το σύμπαν, εσύ μπορείς να αγναντεύεις ανέμελος τον κίνδυνο και μετά να βρίζεις τους ειδικούς που δεν σε ενημέρωσαν. Αυτή είναι η νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί στον ελληνικό λαό εδώ και μήνες. Να περιμένει τον Χαρδαλιά να τον πάρει από τον χέρι να του πει "στράτα στρατούλα, φόρα την μασκούλα, πλύνε τα χεράκια, κράτα τις αποστασούλες".

Το 112 όντως δεν είναι για πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Επίσης δεν αρκεί. Αν στο Μάτι είχε δοθεί εντολή εκκένωσης με το 112, αλλά η αστυνομία πετούσε χαρταετό ως προς την ροή των αυτοκινήτων, όπως είχε γίνει, τα αποτελέσματα θα ήταν τα ίδια.

Υποθέτω ότι οι άνθρωποι στην Εύβοια φοβόντουσαν και αυτοί τον κορονοϊό, φορούσαν τις μάσκες τους, αλλά ο θάνατος και η καταστροφή τους βρήκε από άλλη αιτία.

Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι να πεθάνει κανείς, λόγοι για τους οποίους κανένας ειδικός και κανένα 112 δεν θα ενημερώσουν. Αρρώστιες συχνές που μπροστά τους ο κορονοϊός είναι τίποτα, εκφυλιστικές ασθένειες που σε καταντάνε φυτό, ατυχήματα, άλλα πολύ σοβαρά μεταδοτικά νοσήματα με σοβαρά συμπτώματα, χωρίς "ασυμπτωματικούς". Εμείς εστιάσαμε σε έναν ιό, που εξασθενεί, αλλά κανείς δεν το λέει, και έχουμε σπείρει τον πανικό, γιατί κάποιοι το παίζουν πατερούληδες.

Ας λουστούν τώρα τις συνέπειες κι ας απολογούνται στον αιώνα τον άπαντα γιατί δεν ενεργοποίησαν το 112 και γιατί δεν μπορούν να προστατεύσουν από φυσικά φαινόμενα όπως είναι οι πλημμύρες. Ας απολογηθούν τέλος γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν και από άλλα αίτια εκτός από κορονοϊό, που σε τελική το ποσοστό των νεκρών από αυτόν πλέον είναι κοντά στο 0.

Και όχι, δεν είμαστε έξυπνος λαός. Και ανόητος και ανεύθυνος είμαστε. Γι' αυτό χρειαζόμαστε και πατερούληδες να μας λένε πότε να πλένουμε τα χεράκια μας και τί να κάνουμε όταν πλημμυρίζει ο τόπος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail