Γιατί το Σισμίκ δεν τόλμησε να μπει σε ελληνική υφαλοκρηπίδα ενώ το Ορούτς Ρέις αλωνίζει

Πριν από μόλις 30 χρόνια, η Τουρκία μας απειλούσε και πάλι πως το σεισμογραφικό Σισμίκ (Πίρι-Ρέις) θα εισερχόταν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για να διεξάγει έρευνες.

Σταύρος Καλεντερίδης

Οι αντιδράσεις στον τύπο και την κοινή γνώμη ήταν τόσο μεγάλες που καμία κυβέρνηση δεν θα δεχόταν τουρκικό σκάφος να βρεθεί εντός ελληνικών θαλάσσιων ζωνών. Όποιος τολμούσε να το διανοηθεί, πόσο μάλλον να το προτείνει, βαφτιζόταν αμέσως ως μειοδότης.

Τελικά το Σισμίκ δεν «πάτησε» εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ούτε από ατύχημα.

30 χρόνια αργότερα, και το πολιτικό σύστημα έχει ξεφτιλιστεί σε τέτοιο βαθμό, που πλέον μιλάει για ελληνικό FIR (λες και έβγαλε φτερά το Oruc Reis), για κακοκαιρία που το «ανάγκασε» να μπει στην υφαλοκρηπίδα, και το ακόμα χειρότερο, δια στόματος στρατευμένου τύπου, πως «το Oruc Reis βρέθηκε σε διεθνή ύδατα άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας»!!!

Η ξεφτίλα δεν έχει πραγματικά όρια ενώ βλέπουμε πως μονάχα σε τρεις δεκαετίες, οι όποιες εθνικές κόκκινες γραμμές διαβρώθηκαν και εν τέλει εξανεμίστηκαν.

Για όσους επιθυμούν τη σκληρή αλήθεια, το Oruc Reis διεξήγαγε έρευνες κανονικότατα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία ήταν εθνικές μειοδοσίες μεγαλύτερες από τις Πρέσπες, και καθιστούν την κυβέρνηση της ΝΔ σφετεριστική, η οποία ως εκ τούτου οφείλει να καταργηθεί αυτοδικαίως.

Τέλος, μεγαλύτερους προδότες διαχρονικά από τους δεξιούς, δεν έχει γνωρίσει η χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail