Λυπάμαι που σας χαλώ το παραμύθιασμα: ένας τρόπος ΜΟΝΟΝ υπάρχει να προφυλαχθείς από την Τουρκία

Εδώ και 50 χρόνια ακούω ότι η τουρκική οικονομία καταρρέει, ότι οι Τούρκοι θα διαχωριστούν, ότι θα έρθουν οι Σύμμαχοι της Ελλάδος να τους "τακτοποιήσουν" αν χρειαστεί, ότι αν δεν έρθουν οι Σύμμαχοι θα έρθει το "ξανθό γένος" να τους κάμει ΝΤΑ σύμφωνα με τις προφητείες, ότι άλλο οι πολιτικοί τους και άλλο οι πολίτες της χώρας, ότι ο λαός τους είναι φιλικός προς την Ελλάδα και τους Έλληνες αλλά φταίνε οι πολιτικοί τους για τις εντάσεις και άλλες τέτοιες σοσιαλιστικές παπάρες [ ...σε λάδι χωριάτικης χωρίς φέτα].

Άγης Βερούτης

Μετά από 50 χρόνια παραμύθας εσείς δεν βαρεθήκατε;
Εγώ βαρέθηκα.

Στο χρονικό διάστημα αυτό η Τουρκία μπήκε στους G20 δηλαδή τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, διέλυσε την γραφειοκρατία και την διαφθορά της, αύξησε το κατά κεφαλήν εισόδημα κατακόρυφα παρά την ταυτόχρονη πληθυσμιακή εκτίναξη, έχτισε στιβαρή βιομηχανία και πρωτογενή τομέα αγροτικό και πρώτων υλών, δημιούργησε αμυντική βιομηχανία, και κυρίως τράβηξε τόσο τεράστιο αριθμό foreign direct invesments που πλέον, οι χώρες των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν επενδύσει στην οικονομία της, φοβούνται μήπως πέσει η οικονομία τους από τυχόν μέτρα εναντίον της από την ΕΕ, ώστε να τα μπλοκάρουν [ο νοών νοείτω].

Εν τω μεταξύ, κανείς δεν την ενόχλησε στην κατοχή της Βόρειας Κύπρου, ούτε την εμπόδισε να μπει στο Ιράκ και τη Συρία και να εμπλακεί με τα εσωτερικά της Λιβύης.

Κανείς επίσης δεν χρεοκοπεί επειδή το νόμισμά του χάνει 10% σε λίγους μήνες. Αντίθετα τα εξαγόμενα προϊόντα του γίνονται πιο ανταγωνιστικά, και τα εισαγόμενα λιγότερο ανταγωνιστικά στην εσωτερική του αγορά με αποτέλεσμα να αυξάνουν το μερίδιό τους οι ντόπιες επιχειρήσεις!

Θυμάστε τις διολισθήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου;
Ε, αυτό γίνεται τώρα χωρίς όμως τον πληθωρισμό γιατί ο Ερντογάν βαστάει την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας από το να κάμει αύξηση των επιτοκίων. Επίσης η αυτοκινητοβιομηχανία της κάνει πάρτι με τις διολισθήσεις αυξάνοντας την παραγωγή της πάνω από +300% τον Ιούλιο και αναμενόμενο +50% στο σύνολο του έτους 2020.

Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται ούτε με επικλήσεις στους Συμμάχους, ούτε γρουσουζεύοντας τον Ερντογάν να σκοντάψει στο σκαλί, ούτε προσπαθώντας να τον κατευνάσουμε [ο Αίσωπος το έχει καλύψει εδώ και 2700 χρόνια στον μύθο "Ο σκορπιός και ο βάτραχος"].

Ένας τρόπος ΜΟΝΟΝ υπάρχει να προφυλαχθείς από την Τουρκία:
- μόνο αν είσαι εσύ η ίδια οικονομικά και πολεμικά ισχυρή χώρα, με τόσο τρομερά όπλα που αν σε αναγκάσει να τα χρησιμοποιήσεις θα γυρίσεις την Τουρκική οικονομία και κοινωνία έναν αιώνα πίσω ή και παραπάνω, και θα ανοίξεις το δρόμο να τους επιτεθούν οι πολυάριθμοι εχθροί τους αφού δεν τα έχουν καλά με ΚΑΝΕΝΑΝ πλην του Ιράν των Αγιατολάχηδων και του Κατάρ...

Για να το κάνεις αυτό ο δρόμος είναι συγκεκριμένος και ΔΕΝ περιλαμβάνει αναδρομικά σε συντάξεις που αναλογιστικά είναι 1000% υψηλότερες από τις εισφορές, ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΥΛΕΣ στα σύνορα στη Θράκη για τα φορτηγά προς την Ευρώπη, εφόσον υπάρχουν παραβιάσεις σε εξέλιξη και casus belli για την εθνική μας κυριαρχία.

Λυπάμαι αν σας χάλασα το παραμύθιασμα...

[ΥΓ - ίσως αξίζει τον κόπο να παρακαλέσουμε γλυκά τους Γάλλους, να κάνουν και για εμάς ότι εικάζεται ότι έκαναν για το Ισραήλ πριν λίγες δεκαετίες: να μας μεταφέρουν υλικοτεχνική γνώση και πρώτες ύλες για 4-5 πυρηνικές βόμβες μαζί με τις Belh@ra - λέμε τώρα]
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail