Η Τουρκία φέρεται να ναύλωσε κορυφαίο πλωτό γεωτρύπανο βαθέων υδάτων για τη Μεσόγειο

Freepen.gr - Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας φέρεται να έχει ναυλώσει έναν από τους πιο φημισμένα πλωτά γεωτρύπανα βαθέων υδάτων στον κόσμο από την Petronas της Μαλαισίας σύμφωνα με πηγές στο υπουργείο Ενέργειας, που επικαλείται το straturka.com. Η τουρκική εταιρεία TPAO πραγματοποιεί παράνομες έρευνες στα ανοικτά της Κύπρου και της Λιβύης ελπίζοντας να βρει πλούσια κοιτάσματα φυσικών πόρων με τα πλοία γεώτρησης βαθέων υδάτων που διαθέτει.

«Είναι ένας από τους κορυφαία πλοία στο είδος του για εργασίες γεώτρησης βαθέων υδάτων», δήλωσε αποκλειστικά η πηγή στη Straturka. Η πηγή ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη λόγω της ευαισθησίας του θέματος. Το πλοίο έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται για την τουρκική κρατική εταιρεία και αναμένεται να αγκυροβολήσει σύντομα στα γεώτρηση του TPAO. «Αυτή η κίνηση θα δείξει ότι η Τουρκία είναι πράγματι πολύ σοβαρή στην εξεύρεση φυσικών πόρων. Μονάδες σαν αυτό δεν θα έρθουν για τίποτα λιγότερο από μια πλήρη επιτυχία», είπε η πηγή.

Η ΤΡΑΟ είναι ακόμη ένας χρήσιμος βραχίονας της τουρκικής επεκτατικότητας. Απομένει φυσικά να δούμε στην πράξη αν το δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας επαληθευτεί, που θα σημαίνει ότι η ΤΡΑΟ θα διαθέτει πλέον στόλο με δύο ερευνητικά πλοία και τέσσερα πλωτά γεωτρύπανα, τρία ιδιόκτητα και ένα ναυλωμένο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail