Στρατηγική περικύκλωση με ναυτική βάση στη Μισράτα για την Τουρκία

Freepen.gr - Η Τουρκία και το Κατάρ έχουν υπογράψει μια τριμερή συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη για στρατιωτική συνεργασία, σε μια νέα ανάπτυξη που θα ενισχύσει την άμυνα της κυβέρνησης ενάντια στις δυνάμεις του Khalifa Haftar, σημειώνει το middleeastmonitor.com.

Η συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε στις 17/8 από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Λιβύης, Σαλαμ Αλ-Ναμούρου, προβλέπει τη δημιουργία στρατιωτικών εγκαταστάσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη χώρα. Η συνεργασία αυτή θα περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση κέντρων στρατιωτικής εκπαίδευσης από το Κατάρ και τη δημιουργία τριμερούς κέντρου συντονισμού και τουρκικής ναυτικής βάσης στην πόλη Μισράτα. Διαβούλευση θα παρέχεται επίσης στις κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από επίσκεψη και συναντήσεις μεταξύ του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, του ομολόγου του από το Κατάρ, Μωάμεθ Αλ-Ατιάγια, και του πρωθυπουργού της Λιβύης Φαγιέζ Αλ-Σαρράζ και άλλων υπουργών της Λιβύης.

Ωστόσο η συμφωνία δεν σταματά εδώ αφού όπως αναφέρει το alarabiya.net προβλέπει τη χορήγηση λιβυκής υπηκοότητας στους μισθοφόρους από τη Συρία.

Αλήθεια, η ελληνική κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος στο σύνολό του προβληματίζονται από όσα μεθοδεύει η Τουρκία στα νότια της χώρας μας;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail