Η Παναγία μας, το καταφύγιό μας και η φοβερά προστασία μας εδώ και χιλιάδες χρόνια



dimitrisvetsikas1969 / Pixabay
Σε κάθε σημείο της Ελλάδας υπάρχει και μια ξεχωριστή Παναγιά. Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελώντας για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Μελέτης Μελετόπουλος

Παντού, στα αστικά κέντρα, στις παραλίες, στις εκκλησίες, στα δεκάδες ξωκλήσσια και προσκυνήματα της Παναγίας σε όλη την Ελλάδα γιορτάζεται το «Πάσχα του καλοκαιριού».
Στις 15 Αυγούστου οι Έλληνες με κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα της Παναγίας.

Γιά να προσευχηθούν στην μητέρα του Ιησού και να την παρακαλέσουν να μεσολαβήσει στον Υιό της για την σωτηρία της ψυχής τους.

Η Παναγία φροντίζει για όλο τον κόσμο και είναι η μεσίτρια στον Υιό της για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Η Παναγία Σουμελά στη Βέροια, η Παναγία στην Μεγαλόχαρη της Τήνου και η Παναγία της Κεφαλλονιάς, όπου κάθε χρόνο εμφανίζονται κοντά στην εικόνα της τα λεγόμενα «φιδάκια της Παναγίας» είναι μερικά μόνο από τα εκατοντάδες προσκυνήματα της Θεοτόκου.

Η Παναγία δεν έχει μόνο θρησκευτική σημασία για τους Έλληνες αλλά και εθνική. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει σώσει το έθνος και έτσι ο ελληνικός λαός την τιμά και τη σέβεται πολύ. Ο Ακάθιστος Ύμνος ακούγεται κάθε χρόνο στις εκκλησίες εδώ και χίλια τετρακόσια χρόνια!
Η Παναγία έχει εκατοντάδες τρυφερά "επώνυμα", η Ελεούσα, η Γοργοεπήκοος, η Οδηγήτρια, η Παντάνασσα, η Ελευθερώτρια,η Γιάτρισσα, η Ευαγγελίστρια κ.ά.

Η Παναγία, το ιερότερο από τα πρόσωπα της Ορθοδοξίας, δοξάζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έτσι και φέτος με ευλάβεια και κατάνυξη ας εορτάσουμε την Εορτή της Παναγίας μας.

Ας την παρακαλέσουμε να μας έχει καλά, να σώζει το έθνος μας και ταυτόχρονα ας της υποσχεθούμε ότι θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, λιγώτερο μισαλλόδοξοι και άπληστοι, περισσότερο ανιδιοτελείς και αλτρουϊστές. Για να διακιούμεθα την επιείκεια και την μεσολάβησή Της.
Καλό Δεκαπενταύγουστο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail