Άρχισαν τα όργανα - Καρφιά Κοτζιά για ΑΟΖ: Με τις υποχωρήσεις" σε φίλους ανοίγει η όρεξη της Τουρκίας

Freepen.gr - Άρχισαν τα όργανα για την υπογραφή της συμφωνίας για την, όπως φαίνεται, τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας Αιγύπτου με τον π. υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά να ρίχνει τα πρώτα καρφιά.

Φανταστείτε που φτάσαμε, ώστε μέχρι κι ο πρώην ΥΠΕΞ, πρωτεργάτης της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών, να βγαίνει από τα πατριωτικά απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση. Είχαμε τονίσει πολύ νωρίς ότι οι προηγούμενοι ενδέχεται να φαντάσουν κάποια στιγμή Κολοκοτρώνηδες μπροστά στους σημερινούς.

Εν προκειμένω με σειρά αναρτήσεων στο twitter, ο Νίκος Κοτζιάς σημειώνει πως «το χειρότερο που θα κάνει η κυβέρνηση, είναι στο όνομα των παραχωρήσεων σε Τουρκία, να υποχωρήσει σε απαιτήσεις τρίτων στο νότο, όπως ήδη έκανε με Ιταλία-ΑΟΖ στο Ιόνιο. Αντί να επεκτείνει αιγιαλίτιδα ζώνη στην ΝΑ Κρήτη ώστε να κοπεί στη μέση, χωρίς παραχωρήσεις, η ΑΟΖ Τουρκίας- Λιβύης».

Και συμπληρώνει:

Λένε,"τι να κάνουμε, εδώ που φτάσαμε". Δεν φτάσαμε, μας έφτασε η κυβέρνηση. Και στη συμφωνία με Ιταλία και με Αίγυπτο, πήραν τη διαπραγμάτευση εκεί που σταμάτησε, άρνηση σε αυθαίρετες απαιτήσεις της άλλης πλευράς, και τις αποδέχτηκαν όλες. Ενώ η λύση ήταν επέκταση της Αιγιαλίτιδας της Κρήτης.

Για να καταλήξει:

Όταν υποχωρεί κανείς χωρίς αρχές απέναντι σε φιλικές χώρες, δεν λύνει προβλήματα, αλλά ανοίγει όρεξη Τουρκίας. Και τι να περιμένει κανείς μετά από όσα βλέπουμε ότι θα κάνει κυβέρνηση απέναντι στις τουρκικές πιέσεις; 

ΥΓ. Ας καταλάβει ΝΔ, προβλήματα δεν λύνονται με ύβρεις από τρολ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail