Είμαστε ακόμη στην αρχή

geralt / pixabay
Αναρωτιέμαι πόσο κακό θα κάνουν στα παιδιά τους οι Έλληνες με την αδιαφορία τους, την άγνοια τους και κυρίως τον κομματισμό τους.

Πολιτικοί που θα έπρεπε από χρόνια να έχουν πάει σπίτι τους (τουλάχιστον), γιατί στις βασικές τους προτάσεις αποδείχτηκαν τραγικά λανθασμένοι, εξακολουθούν να μεσουρανούν και να σταυρώνουν το μέλλον των παιδιών μας.

Κάποτε μας πρότειναν να πούμε ναι στο σχέδιο Ανάν «για να μην απομονωθούμε». Τώρα για να δικαιολογήσουν την υποταγή τους στις πολιτικές της Γερμανίας μας είπαν ότι χαίρονται που «σιγά σιγά γινόμαστε πολυπολιτισμική χώρα».

Μας είπαν ακόμη ότι «η Κρήτη τους» έχει ανάγκη από «πρόσφυγες για να μαζέψουν τις ελιές»! Αλήθεια; Και αφού υπήρχε τέτοια ανάγκη γιατί δεν καταρτίζατε ένα διακρατικό αίτημα για εποχιακούς εργάτες; Γιατί δεν ψάχνατε κι εσείς για Gastarbeiters, όπως έκανε μεταπολεμικά το πρότυπο σας; Και γιατί διώξατε μισό εκατομμύριο ελληνόπουλα με την χρεοκοπία στην οποία εσεις οδηγήσατε τη χώρα;

Πού θα σας βρουν οι επόμενες γενιές για να σας ζητήσουν ευθύνη; Για το ότι θα ζουν σε μια χώρα στην οποία θα αισθανονται ξένοι. Μια χώρα υποθηκευμένη από τα χρέη που δημιουργήσατε. Μια χώρα ακρωτηριασμένη γιατί η μόνη στρατηγική που είχατε ήταν να αγοράζετε όπλα όσο είχατε δανεικά για να εισπράττετε μίζες. Εσείς περήφανοι Κρητικοί στο Τυμπάκι που φάγατε ξύλο χθες, να ξέρετε απλώς ότι αυτή είναι η αρχή.

Αναστάσιος Λαυρέντζος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail