Μυρίζει μπαρούτι μεταξύ Σύριων-Κούρδων: Κλέβετε με τις ΗΠΑ το πετρέλαιό μας! Είστε φτηνή μαριονέτα...

Freepen.gr - Σε δήλωση προς το SANA την Κυριακή, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της πολιτοφυλακής του Κασάντ «SDF» και μιας πετρελαϊκής εταιρείας των ΗΠΑ για κλοπή του συριακού πετρελαίου υπό τη χορηγία και υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η πηγή επιβεβαίωσε ότι αυτή η συμφωνία θεωρείται ως μια ολοκληρωμένη και επιδεινωμένη κλοπή και μπορεί να περιγραφεί μόνο ως συμφωνία μεταξύ των κλεφτών που κλέβουν και των κλεφτών που αγοράζουν, αποτελεί επίθεση κατά της κυριαρχίας της Συρίας και συνέχιση της εχθρικής προσέγγισης των ΗΠΑ προς τη Συρία, η οποία εστιάζεται στην κλοπή των πόρων του συριακού λαού και την παρεμπόδιση των προσπαθειών που καταβάλλει το συριακό κράτος για την ανοικοδόμηση αυτού που έχει καταστραφεί από την τρομοκρατία, η οποία υποστηρίζεται κυρίως από την ίδια την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η πηγή πρόσθεσε ότι «η Συρία θεωρεί άκυρη τη συμφωνία αυτή και δεν έχει νομικό αποτέλεσμα ενώ προειδοποιεί και πάλι ότι τέτοιες περιφρονητικές πράξεις εκφράζουν την προσέγγιση εκείνων των πολιτοφυλακών πελατών που έχουν αποδεχθεί ότι είναι μια φτηνή μαριονέτα στα χέρια της κατοχής των ΗΠΑ».

Η πηγή ισχυρίστηκε ότι οι μισθωτές πολιτοφυλακές πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως η βάναυση αμερικανική κατοχή αναπόφευκτα θα εξαφανιστεί και ότι θα ηττηθούν όπως οι τρομοκρατικές ομάδες τις οποίες το συριακό κράτος κατάφερε να νικήσει καθώς οι Σύριοι είναι σε θέση να προστατεύσουν τους πόρους τους και να διατηρήσουν την ενότητα στα εδάφη και τους ανθρώπους της χώρας τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail