Το "Τέρας της Κασπίας" από επίδοξος φονέας αεροπλανοφόρων, επίκεντρο σε θαλάσσιο πάρκο

Freepen.gr - Το μοναδικό ιπτάμενο πλοίο της ΕΣΣΔ, «Caspian Sea Monster» θα γίνει το βασικό αστέρι του στρατιωτικού θεματικού πάρκου στη Ρωσία, όπως αναφέρει το Russia Today. Ένα μοναδικό και παράξενο εκρανόπλανο, το οποίο μοιάζει με αεροπλάνο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα στρατιωτικό σούπερ πλοίο, έχει φτάσει στην πόλη του Ντέρμπεντ στην Κασπία Θάλασσα, όπου θα είναι το επίκεντρο του Patriot Park.

Κατασκευασμένο στη Σοβιετική Ένωση το 1986, το 903 Lun ήταν το πρώτο και μόνο εκρανόπλανο που φέρει πυραύλους στον κόσμο. Εντάχθηκεσ στον στόλο της Κασπίας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και παρέμεινε σε υπηρεσία για μια δεκαετία.

Το σκάφος των 74 μέτρων ταξινομήθηκε ως πλοίο από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Η υψηλή ταχύτητα έως και 297 κόμβους (550km / h) και η χαμηλή ορατότητα στα ραντάρ κατέστησαν το εκρανόπλανο μια σημαντική απειλή για τα αεροπλανοφόρα, τα οποία θα μπορούσε να προσεγγίσει σε κοντινή απόσταση - χωρίς να ανιχνευθεί - για να εξαπολύσει τους πυραύλους του.

Εν τω μεταξύ, το τεράστιο μέγεθος και η αντισυμβατική εμφάνιση του Lun οδήγησαν στο ψευδώνυμο του «Caspian Sea Monster».

Για χρόνια, το 903 Lun παρέμεινε αποθηκευμένο σε ναυτική βάση στο Kaspiysk στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν της Ρωσίας, αλλά αποφασίστηκε πρόσφατα ότι θα έπρεπε να είναι προσβάσιμο στο κοινό στο στρατιωτικό θεματικό πάρκο Patriot στην κοντινή πόλη του Ντέρμπεντ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail