Ντρέπομαι τα παιδιά μου και φοβάμαι περισσότερο μη μοιάσουν σε μένα

Lars_Nissen / pixabay
Ντρέπομαι τα παιδιά μου. Νεαρό παλικαράκι βρήκε δουλειά αφού υπέγραψε για τετράωρη εργασία, δουλεύει εξάωρο και όταν πληρώνεται το αφεντικό του ζητάει από τα 350€ που του δίνει τα 50€ πίσω. Μην σου κάνει εντύπωση, σίγουρα θα γνωρίζεις κι εσύ τέτοιες περιπτώσεις στο περιβάλλον σου. 

Κώστας Καρακώστας

Ντρέπομαι τα παιδιά μου. Για να περάσεις αστυφύλακας πρέπει να γράψεις 14000 μόρια αλλά για να περάσεις δάσκαλος αρκούν 10000 μόρια. Ο αστυφύλακας βλέπεις έχει επαγγελματική αποκατάσταση. Το ρισκάρεις να σπουδάσει δασκαλάκος; Εξάλλου η κοινωνία μας έχει περισσότερη ανάγκη τον αστυφύλακα από το δάσκαλο. 

Ντρέπομαι τα παιδιά μου. Το χρέος έχει ήδη φτάσει το 200% του ΑΕΠ και δεν μπορεί να αποπληρωθεί ποτέ, όμως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα σαν κοινωνία να κάνουμε κάτι γι' αυτό παρά να το φορτώσουμε στις πλάτες των επόμενων γενεών δηλαδή στα παιδιά μας. Βλέπεις σήμερα δεν υπάρχει στον τόπο αυτό ένας Σόλωνας και η σεισάχθεια παραμένει ακόμα άγνωστη λέξη, όπως ίσως και η δημοκρατία. 

Ντρέπομαι τα παιδιά μου γιατί τα σπρώχνω να πάνε στο εξωτερικό να κάνουν καριέρα γιατί αυτός ο τόπος σκοτώνει τα όνειρα τους και τις φιλοδοξίες τους. Ντρέπομαι τα παιδιά μου γιατί δεν φτάνει μόνο ότι τους έχουμε δημιουργήσει τόσα αδιέξοδα τα κατηγορούμε κι από πάνω ότι είναι τεμπέληδες, είναι η γενιά του φρεντουτσίνο και δεν προσπαθούν να αλλάξουν την μοίρα τους. 

Ντρέπομαι τα παιδιά μου και φοβάμαι περισσότερο μην μοιάσουν σε μένα γιατί αν γίνει αυτό τότε και τα δικά τους παιδιά αν καταφέρουν να κάνουν οικογένειες θα είναι εγκλωβισμένα και γεμάτα με αδιέξοδα. Ελπίζω όμως στα νέα παιδιά ότι βλέπουν τα δικά μας χάλια και θα προσπαθήσουν να μην κάνουν τα δικά μας λάθη. Ελπίζω...αν και τα ντρέπομαι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail