Η Τουρκία ψάχνει για μεγάλα κορόιδα: Η ΚτΛ να συγκεντρώνει τα χρήματα των πετρελαίων της Λιβύης

Freepen.gr - Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, είπε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg ότι η Τουρκία υποστηρίζει την έκκληση της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) για κατάπαυση του πυρός, τονίζοντας όμως ότι η Σίρτη και η Τζούφρα θα πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης στη Λιβύη, εννοώντας τη GNA στην Τρίπολη. Ωστόσο αυτό έχει ήδη απορριφθεί από τη Βεγγάζη.

Ανέφερε ότι οι πετρελαϊκοί πόροι στη Λιβύη πρέπει να χρησιμοποιηθούν προς όφελος του λαού, ενώ τα έσοδά τους θα πρέπει να βρίσκονται υπό την επιτήρηση της Κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης (CBL), προφανώς ώστε η κυβέρνηση Σαράζ να πληρώνει ισλαμιστές πολιτοφύλακες, μισθοφόρους τζιχαντιστές, τουρκικά οπλικά συστήματα και να στηρίζει την τουρκική λίρα στέλνοντας ποσά στην Τράπεζα της Τουρκίας..

Η Τουρκία φαίνεται ότι ψάχνει για μεγάλα κορόιδα. Δύσκολα όμως θα τα βρεί.

Η θέση του επικεφαλής του κοινοβουλίου της Λιβύης, Aguila Saleh ήταν πολύ σαφής σε αυτό το θέμα στη δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα. Κάλεσε για τη διατήρηση του πλούτου του Λιβυκού λαού με την επανάληψη της παραγωγής και εξαγωγής πετρελαίου, με τα έσοδα να διατηρούνται σε λογαριασμό της Λιβυκής Ξένης Τράπεζας (LFB - Libyan Foreign Bank) τα οποία δε θα εκταμιευθούν πριν επιτευχθεί πολιτική διευθέτηση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail