Επικίνδυνα παιχνίδια στη ΒΑ Συρία: Η Τουρκία έκοψε πάλι το νερό στη Χάσακα

Freepen.gr - Οι τουρκικές δυνάμεις έκοψαν την Πέμπτη το νερό από τη βορειοανατολική επαρχία Hasakah της Συρίας για να ασκήσουν πίεση στις περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους στην επαρχία.

Οι τουρκικές δυνάμεις που ελέγχουν τον υδάτινο σταθμό του Alouk στη βόρεια επαρχία της Hasakah, έκοψαν το νερό από τη Hasakah και την ύπαιθρο, ανέφερε το Παρατηρητήριο της Συρίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το παρατηρητήριο είπε ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ της ρωσικής και της τουρκικής πλευράς για το άνοιγμα του σταθμού.

Είναι η όγδοη φορά που η Τουρκία κόβει το νερό στο σταθμό για να ασκήσει πίεση σε περιοχές που ελέγχονται από τις κουρδικές συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) στη Hasakah, σημειώνει το παρατηρητήριο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail