Πριν μας έφταιγαν οι ηλικιωμένοι, μετά οι μαθητές, τώρα οι νέοι, αύριο;

vperemencom / pixabay
Άφησαν τα πάντα ελεύθερα, και καλώς το έκαναν, γιατί δεν μπορούμε να έχουμε τη χώρα στο γύψο. Κάλεσαν τουρίστες να έρθουν, έδωσαν άδειες στον κόσμο να πάει διακοπές και τώρα βρίζουν τον κόσμο που πήγε διακοπές, γιατί "ξέφυγε". Έπρεπε δηλαδή να πάει διακοπές σε ξερονήσι και να μπει και σε κλίβανο να μη μεταδίδει τον ιό.

Ελένη Παπαδοπούλου
Φταίνε οι συναυλίες, τα πλοία όπου ταξιδεύουν επί ώρες πίτα είναι αποκορονοποιημένες ζώνες.
Φταίνε όσοι διασκεδάζουν μετά τις 12, ενώ πριν τις 12 είναι γνωστό και αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι δεν υπάρχει ιός. Μάλλον θα φοβούνται ότι μετά τις 12 όσοι κολλήσουν θα γίνουν κολοκύθες.

Πριν μας έφταιγαν οι ηλικιωμένοι, μετά οι μαθητές, τώρα οι νέοι, αύριο δεν ξέρω ποιανού θα είναι η σειρά.

Πριν οι μάσκες δεν προφύλασσαν από ιούς, τώρα προφυλάσσουν.
Πριν μας έλεγαν και για γάντια, τώρα το ξεχάσαμε.
Πριν ο ιός ήταν πολύ θανατηφόρος, τώρα δεν κάνει καν συμπτώματα.

Στο μεταξύ σταθερά γύρω στους 200 διαγιγνώσκονται με τον ιό, μπορεί να τον φέρουν, μπορεί να τον έφεραν κάποια στιγμή, ελάχιστοι έχουν συμπτώματα, βαριά άρρωστοι με το ένα πόδι στον τάφο δεν είναι πάντως.

Σταθερά έχουμε γύρω στους 20 διασωληνωμένους. Ενώ δηλαδή έχουμε 200 με τον ιό κάθε μέρα οι διασωληνωμένοι δεν αυξάνονται. Και γιατί έχουμε 200; Γιατί κάνουμε 5000 τεστ και βάλε, που δεν κάναμε πριν.

Σταθερά οι θάνατοι αφορούν ανθρώπους με άλλα νοσήματα, μεγάλης ηλικίας.
Από τί ακριβώς προφυλάσσουν ποιόν δεν έχω καταλάβει ακόμη, μάλλον γιατί είμαι από αυτούς τους "ηλίθιους", τους "ψεκασμένους", τους "ανεύθυνους".

Όταν ο κόσμος κυκλοφορεί ένας ιός μεταδίδεται. Έτσι είναι αυτά. Δεν έχει να κάνει ούτε με την ηλικία, ούτε με τα νησιά. Δε θα βάλουμε την χώρα στον γύψο, για έναν ιό ακίνδυνο κατά κύριο λόγο. Οι ευπαθείς πρέπει να προσέχουν. Το ποιός θα κολλήσει ποιόν και πώς, είναι ανεξέλεγκτο και είναι αστείο να νομίζουμε ότι μόνο με την μάσκα στο σούπερ μάρκετ σωθήκαμε. Το λοκντάουν είναι αυτοκτονικό. Οπότε live with covid, όπως ζείτε και με πάρα πολλούς μεταδοτικούς ιούς ακόμη, όχι τόσο διάσημους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail