Αίγυπτος κατά Τουρκίας: Τα σχέδια των σεισμικών ερευνών σας παραβιάζουν την ΑΟΖ μας


ivabalk / pixabay
Freepen.gr - Η Αίγυπτος δήλωσε το Σάββατο ότι μέρος μιας σεισμικής έρευνας που σχεδιάστηκε από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο ενδέχεται να παραβιάζει ύδατα όπου το Κάιρο θεωρεί ότι ανήκουν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη, αναφέρει το reuters.com.

Μια οδηγία (naftex) που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα από την Τουρκία για την έρευνα αλληλεπικαλύπτεται με την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Αιγύπτου (ΑΟΖ), που αποτελεί «παραβίαση και επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Αιγύπτου», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου σε δήλωση.

Το υπουργείο δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά ανέφερε ότι η πιθανή παραβίαση εμπίπτει στο σημείο οκτώ της οδηγίας της Τουρκίας.

Μήπως όμως η ΑΟΖ που παραβιάζει και εννοεί ως δική του το Κάιρο, είναι...ελληνική μιας και η Αίγυπτος αναγνωρίζει από μηδενική έως ελάχιστη επήρεια στα νησιά;


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail