Οι μισθοφόροι της Τουρκίας ομολογούν ότι λεηλατούν σπίτια στη Λιβύη

Freepen.gr - Μετά από μήνες που Σύριοι μισθοφόροι βρίσκονται στα μέτωπα της Λιβύης, αναφορές στον Τύπο κάνουν λόγο για μια κατάσταση δυσαρέσκειας μεταξύ τους. Οι μαχητές είπαν ότι η Άγκυρα είχε παραβιάσει την υπόσχεσή της και πως διέπραξαν εγκλήματα λεηλασίας των σπιτιών που εγκατέλειψαν οι Λίβυοι λόγω του πολέμου, αναφέρει το libyareview.com.

«Έχουμε ελεύθερη κυκλοφορία στη Μισράτα. Μπορούμε να βγούμε μόνοι μας. Ανακαλύψαμε πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια που περιέχουν χρυσό», δήλωσε ο Taha Hammoud, μέλος του Σώματος Majd στο Συριακό Εθνικό Στρατό, μια ομάδα των οποίων τα μέλη έχουν μεταφερθεί από την Τουρκία αρκετές φορές στη Λιβύη.

Ο Hammoud παραδέχτηκε στη συνέντευξή του στο Ερευνητικό Περιοδικό Journal που εδρεύει στο Λονδίνο, ότι αυτός και οι συμπατριώτες του λεηλάτησαν τα σπίτια των Λιβύων στη Μισράτα, προσθέτοντας: «Εδώ δεν μας πληρώνουν αυτό που υποσχέθηκαν, οπότε είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συλλέξουμε περισσότερα χρήματα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Σύριοι μισθοφόροι είχαν δέσμευση πως θα λάβουν μηνιαίο μισθό περίπου 2.000 δολαρίων, αλλά ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς ανέφερε ότι πληρώθηκαν πολύ λιγότερο, ενώ ορισμένοι εξήγησαν ότι έμειναν στη Λιβύη για περισσότερα από 5 μήνες αλλά έλαβαν μόνο μία πληρωμή.

Η πηγή αποκάλυψε ότι η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Λιβύη μεταξύ του υπουργού Άμυνας του Κατάρ Khaled Al-Attiyah και του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Hulusi Akar με τον Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), Fayez Al-Sarraj , οδήγησε στην αύξηση κατά 30% των μισθών που καταβλήθηκαν στους μισθοφόρους.

Ωστόσο, ο Omar, μέλος του τμήματος Hamza που σταθμεύει στην περιοχή Ain Zara κοντά στην Τρίπολη, πιστεύει ότι αυτή η αύξηση είναι «απλή συζήτηση».

«Οι ηγέτες μας μας ενημερώνουν ότι θα λάβουμε σύντομα μισθούς, αλλά αυτό δε συμβαίνει. Ίσως είπαν ότι θα πληρώσουν περισσότερα επειδή πιστεύουν ότιι θα χρειαζόταν να επιτεθούμε στη Σίρτη, αλλά γιατί μας χρειάζονται τώρα;» πρόσθεσε ο Ομάρ, αναφερόμενος στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επετεύχθη πρόσφατα.

Ο Ομάρ είπε ότι έλαβε περισσότερες πληροφορίες από τους φίλους του στη Συρία από οποιονδήποτε άλλον στη Λιβύη: «Δε μας λένε τίποτα εδώ. Ακούμε νέα από τη Συρία και ακούμε επίσης φήμες. Δεν γνωρίζουμε τίποτα με βεβαιότητα μέχρι να συμβεί κατί».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail