Η Τουρκία δεν είχε πρόθεση να πολεμήσει: Το ΠΝ της χάλασε την μπλόφα

Δε χρειάζεται να είναι κανείς στρατηγός για να καταλάβει, ότι η Τουρκία μπλόφαρε, πιστεύοντας ότι η ελληνική ηγεσία θα ενδώσει και θα της παραδώσει δίχως αντίσταση αυτά που απαιτεί. Η Τουρκία δεν είχε εξαρχής την πρόθεση να πολεμήσει. Απλά δεν της βγήκε η μπλόφα λόγω ΠΝ. Αυτό δείχνει η έκπληξη των Τούρκων και η δήλωση του Καλίν περί «υπερβολικής ελληνικής αντίδρασης». 


Η Τουρκία δε θα έκανε ποτέ πόλεμο στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τώρα που έχει ανοιχτό μέτωπο στην Λιβύη. Μια σύγκρουση με την Ελλάδα, θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στις τουρκικές γραμμές ανεφοδιασμού της Τρίπολης, προς χαρά του Χάφταρ. Πλοία και αεροσκάφη της Τουρκίας θα ήταν αδύνατο να περάσουν από ελληνική περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο την τουρκική παρουσία στη Λιβύη.

Αν η Τουρκία έχει σχέδιο να επιτεθεί στην Ελλάδα, δεν θα το υλοποιήσει πριν σταθεροποιήσει την κατοχή της στην Λιβύη. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς υπάρχει μια σχέση συγκοινωνούντων δοχείων, ανάμεσα στα πολλά πολεμικά μέτωπα που έχει ανοίξει η Τουρκία. Μια σύγκρουση με την Ελλάδα, μια υποχώρηση στην Λιβύη, θα είναι αρκετά για να ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου για τον Ερντογάν και την Τουρκία, που θα δουν να καταρρέουν με τη μορφή ντόμινο όλες οι πολεμικές τους επιχειρήσεις στη Μ. Ανατολή. Η μαντάμ Σουσού του νέο-οθωμανικού Βύθουλα θα χάσει τα κόκκινα πασουμάκια της.

Για αυτό και θα συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με ανέξοδα λόγια: «Κανείς να μην εκπλαγεί εάν έρθουμε κάποια νύχτα ξαφνικά» αναφέρει σε ένα παραληρηματικό του άρθρο ο Τούρκος δημοσιογράφος Emin Şirin, λέγοντας ότι «σύντομα» η Τουρκία μπορεί να προχωρήσει σε επιχείρηση «σε κάποιο από τα νησιά που έχει υπό κατάληψη η Ελλάδα». Οι Έλληνες του απαντούν «Μολών Λαβέ», αν έχετε τα κότσια…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail