Η Τουρκία υποχρεώνει την Ε.Ε. σε αυτοκατάργηση

Όπως φαίνεται, στην σύσκεψη του Συμβουλίου Εξωτ. Υποθέσεων της ΕΕ στις 14/8 η μόνη χώρα που διέσωσε το γόητρο της Ευρώπης ήταν η Γαλλία, η οποία και έκδοση καταδικαστικού ανακοινωθέντος και κυρώσεις κατά της Τουρκίας επιδίωξε. Αντιθέτως η Γερμανία εξίσωσε θύμα και θύτη, προκειμένου να οδηγήσει την Ελλάδα στο τραπέζι των "διαπραγματεύσεων" με την Τουρκία.

Στην απαίτηση της Γερμανίας να ενημερωθεί από την Ελλάδα για τη Συμφωνία με την Αίγυπτο, θα μπορούσε να δοθεί η απάντηση ότι αφού δεν μας κάλεσε στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, θεωρήσαμε ότι δεν υπήρχε λόγος να ενημερώσουμε και εμείς τη Γερμανία αντίστοιχα.

Απαράδεκτος ήταν ο Ύπατος κ. Μπορέλ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε το θέμα άπτεται των χειρισμών των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, για αυτό και Ελλάδα-Κύπρος θα έπρεπε να χαμηλώσουν τους τόνους, ώστε να επιτραπεί η συνεννόηση με την Τουρκία που θα οδηγήσει τελικά σε έναν "ελληνοτουρκικό" διάλογο.

Αναστάσιος Λαυρέντζος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail