Τσιόδρας – επιστροφή: Κύριος λόγος η εικόνα του με μάσκα και το «εσείς θα φταίτε»!

Ο καθένας έχει βγάλει πλέον τα συμπεράσματά του. Έχει γίνει άλλωστε τόση κουβέντα γύρω από αυτή τη νέα κατάσταση στη ζωή μας, στην εποχή του κορονοϊού, που δεν έχει κανένα νόημα να πούμε κάτι περισσότερο.


Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε στην ενημέρωση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει νέο διάγγελμα. Ειδήσεις που αρκούν για να καταλάβουμε που πάει το πράγμα…

Οι πιέσεις στην κυβέρνηση ήταν πολλές το τελευταίο διάστημα. Τα σενάρια ακόμα περισσότερα. Ειδικά σε ότι αφορά τον Σωτήρη Τσιόδρα και το κατά πόσον είναι ακόμα μέλος της επιτροπής των επιστημόνων. Δύσκολο έως απίθανο να έκανε (τέτοια) ηρωική έξοδο. Επανήλθε. Αφού βρήκε χρόνο να δει τους μαθητές/φοιτητές του, να δώσει συνέντευξη, να ποζάρει σε περιοδικό της Aegean και να δει τα οικεία του πρόσωπα κάνοντας εμφανίσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις (άλλοτε με μάσκα, άλλοτε χωρίς) βρέθηκε και πάλι στην οθόνη μας.

Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης θα σταθούν σε αυτά που… πρέπει να σταθούν.
Πως ο ιός θα βρει εστίες μετάδοσης ακόμα και στις υψηλές θερμοκρασίες.
Πως ακόμα και οι μικρές ηλικίες είναι πλέον ευάλωτες και τα κρούσματα αυξάνονται και σε αυτές.
Πως από τη συμπεριφορά μας εξαρτάται το αν θα έρθει το 2ο κύμα. Τα λέγαμε άλλωστε ποια η ρητορική εν όψει αυτού. Εσύ θα φταις για το δεύτερο lockdown.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας πήγε βέβαια την κατάσταση ακόμα παραπέρα. Με την έρευνα που ανέφερε και έγινε στη Γερμανία, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως σε πολύ μεγάλο ποσοστό ακόμα κι όσοι ανάρρωσαν από τον ιό θα έχουν μόνιμο πρόβλημα στην καρδιά. Η έρευνα έγινε σε 100 άτομα από 20 έως 50 ετών. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο ιός έχει τον τρόπο να συντηρηθεί. Δυστυχώς, κυρίως, επικοινωνιακά.

Τη μέρα της επιστροφής του Σωτήρη Τσιόδρα στην ενημέρωση είχαμε 121 κρούσματα. Από τα μεγαλύτερα νούμερα που ακούσαμε αυτές τις μέρες. Απλά το καταγράφουμε. Πάλι καλά μέσα σε όλα που ανέφερε πως ο λόγος της αύξησης των κρουσμάτων είναι πως γίνονται πολύ περισσότερα τεστ και πιο στοχευμένα. Άρα πολύ φυσιολογικό να έχουμε περισσότερα κρούσματα. Αυτό δεν το είπε, το συμπληρώνουμε εμείς. Για να ξέρουμε τι λέμε.
Συνοψίζοντας…

Ο κόσμος ανησύχησε που είδε τον Σωτήρη Τσιόδρα και πάλι μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο ιός είναι επικίνδυνος και στις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο ιός χτυπάει πλέον πολύ και τις πιο μικρές ηλικίες κι ακόμα κι αν αυτές είναι ασυμπτωματικές αφήνει κουσούρι στην καρδιά.

Η μη τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων φέρνει το 2ο κύμα πιο κοντά.

Από εμάς εξαρτάται πόσο γρήγορα αυτό θα έρθει. Το ότι θα έρθει δηλαδή είναι σίγουρο.

Άρα, είδαμε τον Σωτήρη Τσιόδρα με μάσκα (βασικό επικοινωνιακό χαρτί, μην το αμελούμε), ακούσαμε πως εμείς θα φταίμε –σε κάθε περίπτωση- για το 2ο κύμα. Αποστολή εξετελέσθη.
Πάλι καλά που δεν ακούσαμε πως μετά το Πάσχα, θα ζήσουμε έναν διαφορετικό 15Αυγουστο… Ακόμα…

Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι…
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.