Διαβάστε τη δήλωση Τσαβούσογλου και αν είναι, συνεχίζουμε το πάρτι για τη συμφωνία με Αίγυπτο

«Με την εντολή του προέδρου μας τα πλοία μας κατευθύνονται στην περιοχή. Έτσι, όπως φαίνεται, έχουν γίνει υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών και της Κρήτης κι αυτό ουσιαστικά ενισχύει τις θέσεις μας» δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφος ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συμπληρώνοντας πως: «Αυτή η συμφωνία  μας συμφέρει, διότι κανένας δεν μπορεί να μας πει πως προκαλούμε ένταση. Κανένας δεν μπορεί να πει να μην πάμε στις περιοχές αυτές. Κανένας δεν μπορεί να πει οτιδήποτε στις έρευνες και γεωτρήσεις που θα κάνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Και όλοι είδαν πως η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο…Η Συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία, όπως κι αυτή με την Αίγυπτο ενισχύουν τις θέσεις μας πως τα νησιά δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα».

Συνεπώς όσοι εξαρχής υποστήριξαν ότι η αποδοχή από ελληνικής πλευράς μειωμενης επήρειας των ελληνικών νησιών και ειδικά της Κρήτης, προσφέρει επιχειρήματα στη φαρέτρα της Τουρκίας δικαιώνονται πολύ γρήγορα. Κι αν έγιναν υποχωρήσεις στην Κρήτη, φανταστείτε τι θα ακολουθήσει για το Καστελλόριζο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail