Κρίση Ιράκ-Τουρκίας: Η Βαγδάτη ζητά την άμεση απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από τη χώρα



Freepen.gr - Το Ιρακινό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Βαγδάτη, Φατίχ Γιλντίζ, στο πλαίσιο αυτού που περιέγραψε ως «τις συνεχείς αθετήσεις και παραβιάσεις του τουρκικού στρατού».

Ειδικότερα, το Ιρακινό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Άγκυρα για την επίθεση εναντίον των ιρακινών συνοριοφυλάκων στο Κυβερνείο του Ερμπίλ.

Ως αποτέλεσμα αυτού του βομβαρδισμού, σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο στρατιώτες και ένας αξιωματικός από τους Ιρακινούς Συνοριακούς Φρουρούς.

Το υπόμνημα, το οποίο παραδόθηκε από τον Υφυπουργό του Πρέσβη του Υπουργείου, Abdul-Karim Hashem στον Τούρκο πρέσβη, έκρινε την κυβέρνηση της Τουρκίας ως υπεύθυνη για αυτήν την επίθεση και ζήτησε από την τουρκική πλευρά να διευκρινίσει τις περιστάσεις της και να καταστήσει τους δράστες υπόλογους.

Στο υπόμνημα, το υπουργείο τόνισε την ανάγκη η τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τον βομβαρδισμό και να αποσύρει τις δυνάμεις της από όλα τα εδάφη του Ιράκ, τα οποία στόχευσαν για πρώτη φορά στρατιωτικό προσωπικό του Ιράκ που ήταν σε αποστολή να ελέγξει την ασφάλεια στη συνοριακή λωρίδα μεταξύ των δύο χωρών.

Επιπλέον, το υπουργείοΕξωτερικών έκανε λόγο για εχθρική πράξη και παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας.

Με τον ίδιο τρόπο, η ιρακινή κυβέρνηση ακύρωσε την επίσκεψη του τούρκου υπουργού Άμυνας στη Βαγδάτη, καθώς και όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις τούρκων αξιωματούχων αυτήν τη στιγμή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail