Ιδιότυπος κυβερνητικός ωφελιμισμός - Όποιος προλάβει και γαία πυρί μιχθήτω

Έχω γνωρίσει την Βόρεια πλευρά της Κέρκυρας από την εποχή που κάναμε περιπολίες την εποχή της κρίσης στην Αλβανία και των Νατοϊκων επιχειρήσεων στην Γιουγκοσλαβία.

υποναύαρχος ε.α.
πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

Πολλές φορές όταν αγκυροβολούσαμε η δέναμε στην περιοχή για να ξεκουραστούμε, έβγαινα για τρέξιμο στα δρομάκια ανάμεσα στα δένδρα, σε περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλους, με πανέμορφους οικισμούς και παλιά σπίτια με κήπους, που τα περισσότερα είχαν ενταχθεί άριστα στο φυσικό περιβάλλον.

Αυτό το μαγευτικό περιβάλλον στην περιοχή "Ερημίτης" της Κέρκυρας έρχεται να θέλει να το αλλοιώσει μία τεράστια τουριστική επένδυση (120 εκατ.) που ενέκρινε η ΝΔ.

Με έκπληξη ακούσαμε τον πρωθυπουργό (στο συνοδευτικό βίντεο) να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για την ορθότητα της απόφασης (να δοθεί η περιοχή και να κοπούν τα δένδρα για την κατασκευή τεράστιου τουριστικού ξενοδοχείου), ότι κάποια στιγμή το δάσος της περιοχής θα έπιανε φωτιά και θα καιγόταν και συνεπώς η απόφαση που πήρε η κυβέρνηση είναι σωστή.

Τέλειο επιχείρημα από το στόμα του ίδιου του πρωθυπουργού για δασο-πυρομανείς και καταπατητές, για να παρακινηθούν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Και φυσικά παγκόσμια πρωτοτυπία ενός ιδιότυπου βαθιά προβληματικού ωφελιμισμού, να καταστρέφει μια κυβέρνηση μόνη της το φυσικό περιβάλλον του τόπου της, για να προλάβει να αποκομίσει οικονομικά και μόνο οφέλη, επειδή κάποια στιγμή θα καεί και θα καταστραφεί το δάσος, λόγω της αδυναμίας της να το προστατεύσει από τους πυρομανείς καταπατητές.

Λογική «όποιος προλάβει πρώτος» και γαία πυρί μιχθήτω!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail