Avia: Τουρκικά F-16 πέταξαν σε απόσταση βολής κατά του Ερεβάν - Διαψεύδει η Αρμενία

Freepen.gr - Μια επικίνδυνη κατάσταση δημιουργήθηκε την Κυριακή στα σύνορα Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με το avia.pro  η τουρκική πλευρά έστειλε δύο μαχητικά F-16 απευθείας στο Ερεβάν. Σύμφωνα με πηγές, τουλάχιστον δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κατευθύνθηκαν προς το Ερεβάν σε άμεση πορεία, και 56 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, η οποία βρίσκεται μέσα στην ακτίνα καταστροφής των πυραύλων τους  προφανώς, έχοντας επεξεργαστεί ένα χτύπημα στην πρωτεύουσα της Αρμενίας.

Σύμφωνα με πηγές της ρωσικής ιστοσελίδας, ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών πέταξε στον εναέριο χώρο του Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο, οι προκλήσεις δεν τελείωσαν εκεί - τουλάχιστον τέσσερα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν πλησίασαν επίσης τα σύνορα της Αρμενίας ωστόσο, δεν τα παραβίασαν υπό το φόβο ότι ο αρμένικος ο στρατός θα ανοίξει αμέσως πυρ.

Δεν είναι ακόμη γνωστό με τι ακριβώς συνδέονται αυτές οι προκλήσεις, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις σκληρές δηλώσεις της Άγκυρας, οι ειδικοί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο η Αρμενία θα αναγκαστεί να επιτεθεί, ώστε με τη σειρά της να επιτρέψει στην Τουρκία να έρθει σε σύγκρουση με αυτήν τη χώρα νόμιμα, ωστόσο, δεδομένης της ρωσικής υποστήριξης στο Ερεβάν απετράπη η επιδείνωση της κατάστασης.

Διαψεύδει η Αρμενία

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας της Αρμενίας, Σούσαν Στεπανιάν διεύψευσε  τις πληροφορίες αυτές μιλώντας στο Αrmenpress.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail