Οι Τούρκοι εισβολείς μετατρέπουν Οίκο των Γιεζίντι σε θρησκευτικό σχολείο εξτρεμισμού στην Afrin

Freepen.gr - Η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Afrin-Συρία ανέφερε ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του κατέστρεψαν, βεβήλωσαν και λεηλάτησαν το περιεχόμενο του Yazidi House Center στο κέντρο της κατεχόμενης Afrin μετά την κατάληψη της περιοχής, αναφέρει το πρακτορείο ΑΝΗΑ.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι μια κουβεϊτιανή ένωση γνωστή ως Sheikh Abdullah Al-Nouri, σε συνεργασία με τα λεγόμενα White Hands (Λευκά Χέρια), εργάζεται για την οικοδόμηση μιας θρησκευτικής σχολής στο πρώην σπίτι τωνYazidi μετά την καταστροφή του, στο πλαίσιο της διαγραφής της θρησκεία των Γιαζίντι και της εξάπλωση της εξτρεμιστικής τακφιριστικής ιδεολογίας ως εναλλακτική λύση για να παγιδεύει τα μυαλά των παιδιών της Αφρίν.

Η οργάνωση επεσήμανε ότι ο θεμέλιος λίθος για την οικοδόμηση του σχολείου τέθηκε την ημέρα της έκτης επετείου της γενοκτονίας των Yazidis στο όρος Şengal το 2014, από μισθοφόρους του ISIS που δραστηριοποιούνται στην κατεχόμενη Afrin στο όνομα του λεγόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA, πρώην FSA), υπό την ηγεσία της τουρκικής ΜΙΤ με σκοπό την εξάπλωση του εξτρεμισμού στην περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail