Κατασχέθηκαν πάνω από 80 κιλά με κέφαλους, μουρμούρες και τσιπούρες

Free-Photos / pixabay
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μηχανιώνας στην Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας, διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

- Εντός δημόσιου ψυκτικού θαλάμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (06) ιχθυοκιβώτια, συνολικού βάρους εξήντα οκτώ κιλών (68kg), με ιχθύες του είδους “ΚΕΦΑΛΑΣ” (bagellus bogaraveo), διαστάσεων 15-20 εκατοστών, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 33 εκατοστών και χωρίς να τηρούν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας, ενώ βεβαιώθηκαν δύο (02) παραβάσεις κατά της εταιρείας η οποία τα είχε στην κατοχή της με σκοπό την εμπορία – πώληση.

- Κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης από Φ.Δ.Χ. ψυγείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ (08) ιχθυοκιβώτια συνολικού βάρους τριάντα τεσσάρων κιλών και πεντακοσίων γραμμαρίων (34,5kg), με αλιεύματα των ειδών α) είκοσι κιλά “ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ” (lithognathus mormyrus), εκ των οποίων 4,5 κιλά μικρού μεγέθους, β) 1,5 κιλά “ΤΣΙΠΟΥΡΑ” (sparus aurata) μικρού μεγέθους, γ) δεκατρία κιλά “ΣΠΑΡΟΣ” (diplodus annularis). Τα προαναφερόμενα αλιεύματα δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας και βεβαιώθηκαν δύο (02) παραβάσεις κατά της εταιρείας, η οποία τα διακινούσε για εμπορία – πώληση.

Συνολικά κατασχέθηκαν 82,5 κιλά αλιεύματα, τα οποία φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο της Ιχθυόσκαλας και πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.