Η Ρωσία επιδιώκει τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων σε 6 αφρικανικές χώρες!

Freepen.gr - Η Ρωσία ζήτησε άδεια για τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων σε 6 αφρικανικές χώρες - την Αίγυπτο, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την Ερυθραία, τη Μαδαγασκάρη, τη Μοζαμβίκη και το Σουδάν, σημειώνει το defenseworld.net.

Η γερμανική εφημερίδα Bild επικαλούμενη έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στις 4 Αυγούστου, ανέφερε ότι η Ρωσία είχε συνάψει συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με 21 αφρικανικές χώρες από το 2015, ενώ είχε συμφωνίες συνεργασίας με μόνο τέσσερις χώρες στην Αφρική πριν από την ημερομηνία αυτή.

Η έκθεση ανέφερε ότι η Ρωσία μερικές φορές τυπικά και μερικές φορές κρυφά εκπαιδεύει τις δυνάμεις αυτών των χωρών.

Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι η Ρωσία όχι μόνο στέλνει τις προσφορές της για εκπαίδευση αλλά επίσης καλεί στρατιώτες αφρικανικών εθνών να εκπαιδευθούν στις εγκαταστάσεις της. Λειτουργεί επίσης ενεργά εκεί μέσω εταιρειών ασφαλείας όπως η Wagner, παρά την άρνηση της Μόσχας για αυτό το ζήτημα.

Σύμφωνα με Γερμανούς ειδικούς, η Μόσχα στοχεύει, μέσω των δυνάμεων των ρωσικών εταιρειών ασφαλείας, να επιτύχει πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά κέρδη στην Αφρική.

Τον Οκτώβριο του 2019, στην πρώτη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής στο Σότσι συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 αντιπρόσωποι από όλη τη Ρωσία και την Αφρική. Και τα 54 αφρικανικά κράτη έστειλαν έναν εκπρόσωπο στη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένων 43 αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Κρεμλίνου, Γιούρι Οσάκοφ.

«Εξάγουμε σήμερα στην Αφρική τρόφιμα αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων - κάτι περισσότερο από ό,τι εξάγουμε όπλα, στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα επόμενα τέσσερα έως πέντε χρόνια νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να διπλασιάσουμε αυτό το εμπόριο, τουλάχιστον», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη σύνοδο κορυφής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail