Η παράδοση 400 τόνων εκσυγχρονισμένων όπλων αεράμυνας και ραντάρ στην Αρμενία φοβίζει το Μπακού

Freepen.gr - Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev πραγματοποίησε τηλεφωνική συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για την παράδοση 400 τόνων όπλων στην Αρμενία τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέρει το almasdarnews.com.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Aliyev εξέφρασε την ανησυχία του για τις παραδόσεις της Ρωσίας, ειδικά σε μια εποχή που το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία συγκρούστηκαν κατά μήκος των συνόρων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη ρωσική, Avia.Pro, το Αζερμπαϊτζάν είχε περισσότερους λόγους να ανησυχεί για την αποστολή όπλων, διότι αφορούσε εκσυγχρονισμένα όπλα αεροπορικής άμυνας και ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου.

"Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Avia.pro, από τα μέσα Ιουλίου, τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει τεράστιο αριθμό μυστηριωδών πτήσεων προς την Αρμενία, μεταφέροντας περίπου 400 τόνους στρατιωτικού φορτίου".

«Σύμφωνα με τα δεδομένα, μιλάμε για τα πιο σύγχρονα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεροπορικής άμυνας, ραντάρ μικρής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας, ηλεκτρονικά συστήματα καταστολής, όπλα πυροβολικού κ.λπ. μεγάλων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος άμυνας S-300» προσθέτει η Avia.Pro.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail