Πόσους ΥΠΕΞ άλλαξε η Ελλάδα και πόσους η Τουρκία κι η Αίγυπτος τα τελευταία 30 χρόνια;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΟΣΟΥΣ ΥΠ.ΕΞ ΑΛΛΑΞΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ; ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΟΖ ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Γιώργος Αδαλής

Όπως έγραψα για την συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την ΑΟΖ έτσι θα γράψω και για την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου. Αλλά αφού μελετήσω καλά τα σημεία επαφής καθώς και τις διακρατικές αλληλεπιδράσεις. Προς το παρόν δεν είμαι έτοιμος! Αισθάνομαι όμως την ανάγκη, να φέρω σήμερα στο φως της δημοσιότητας, μερικά στοιχεία, για τα οποία εδώ στην Ελλάδα, σκοπίμως, η πολιτική ελίτ της χώρας, δεν λέει την αλήθεια. Και σήμερα θα σταθώ σε κάτι που άπαντες το υποβαθμίζουν αλλά εκεί βρίσκεται και το αυγό του φιδιού.

Η συμφωνία για τις ΑΟΖ, γνωστή ως UNCLOS ονομάστηκε έτσι στις 10 Δεκεμβρίου του 1982, από τα αρχικά των λέξεων [U]nited [N]ations [C]onvention on the [L]aw of the [S]ea. Οι πρώτες επαφές που οδήγησαν στην υπογραφή της, ξεκίνησαν στις αρχές του 1980. Προσέξτε τώρα.

Εχουμε το τρίγωνο Ελλάδα-Αίγυπτος-Τουρκία! Η Ελλάδα ίδρυσε επίσημα το Υπ.Εξ. το 1844 και προηγουμένως το είχε ως γραμματεία της Εθνοσυνέλευσης. Η Αίγυπτος όπως σας είπα χτες, το ίδρυσε το 1826! Ενώ η Τουρκία το 1920.

Ας ξεκινήσουμε από το 1980 να δούμε κάποια στατιστικά στοιχεία μιας κι από τότε ουσιαστικά ξεκίνησαν οι διεργασίες για την ΑΟΖ.

-> Από το 1980 ως σήμερα, η Ελλάδα άλλαξε ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ ΦΟΡΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ! Καλά το διαβάσατε. 31 φορές. Ο πρώτος Ελληνας Υπ.Εξ που άκουσε για πρώτη φορά την λέξη ΑΟΖ στα Ηνωμένα Έθνη ήταν ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το 1980 όταν διατελούσε Υπ.Εξ. της κυβερνήσεως Γεωργίου Ράλλη! Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι ανάμεσα στις 31 αυτές εναλλαγές στην καρέκλα του Υπουργείου, κάθισαν και ΕΞΙ πρόσωπα που διετέλεσαν ακόμη και Πρωθυπουργοί. Και είτε διετέλεσαν πρώτα υπουργοί και κατόπιν έγιναν πρωθυπουργοί, είτε όσο ήταν Πρωθυπουργοί κράτησαν ΚΑΙ το χαρτοφυλάκιο του Υπ.Εξ. για διάφορους λόγους. Τους αναφέρω χρονικά:

Ράλλης Γεώργιος – Μητσοτάκης Κων/νος- Τζανετάκης Τζανής- Σαμαράς Αντώνιος - Παπανδρέου Γεώργιος- Τσίπρας Αλέξιος.

-> Η Τουρκία, από το 1980 και μετά, άλλαξε διαδοχικά 24 υπ.Εξωτερικών. Από τον Ιλτέρ Τουρκμέν το 1980, ως τον σημερινό Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

-> Η Αίγυπτος, από το 1980 ως σήμερα, άλλαξε μόνο 10 φορές υπ.Εξωτερικών. από το 1980 που είχε τον Καμάλ Χασάν Αλί, στον σημερινό Σαμέχ Σούκρι.

Η Ελλάδα σε αντίθεση με την Τουρκία και την Αίγυπτο, δεν είχε υπογράψει ποτέ πριν το 2020 κάποια συμφωνία για την ΑΟΖ. Ενώ η Τουρκία έχει μεγάλη εμπειρία από τον ανταγωνισμό της στην Μαύρη Θάλασσα! Όπως άλλωστε και η Αίγυπτος.

Από το 2010 λοιπόν που η ΑΟΖ έγινε μια λέξη της καθημερινότητάς μας, και η χώρα μας μπήκε στην οικονομική κρίση, προσέξτε να δείτε τι συνέβη:

-> Η Τουρκία, από το 2010 και μετά άλλαξε ουσιαστικά μόνο δύο Υπ.Εξ. ! Τον Αχμέτ Νταβούτογλου ως το 2014 και κατόπιν τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος βρίσκεται στην θέση του μέχρι σήμερα. Ενδιάμεσα το 2015 για συγκεκριμένους λόγους είχε τοποθετηθεί για 75 μέρες ο Χαντί Σινιρλίογλου.

-> Η Αίγυπτος από το 2010 και μετά, άλλαξε ΜΟΝΟ δύο υπουργούς εξωτερικών! Τον Αχμέτ Αμπτνούλ Γκέϊτ ως το 2014 κι από τότε ως σήμερα έχει τον Σαμέχ Σούκρι!

-> Στο ίδιο διάστημα, η ΕΛΛΑΔΑ, από το 2010 ως σήμερα έχει αλλάξει ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ φορές υπ.Εξωτερικών! Καλά διαβάσατε. Στα χρόνια της κρίσης αλλάξαμε 13 φορές υπουργούς! Αναφέρω τα ονόματα τους από τότε ως σήμερα: Γ.Παπανδρέου, Δ.Δρούτσας, Σ.Λαμπρινίδης, Σ.Δήμας, Π.Μολυβιάτης, Δ.Αβραμόπουλος, Ε.Βενιζέλος, Ν. Κοτζιάς, Π.Μολυβιάτης (ξανά), Ν.Κοτζιάς (ξανά), Α.Τσίπρας, Γ.Κατρούγκαλος και τέλος ο Ν.Δένδιας ως σήμερα.

Όλα αυτά σας τα λέω, διότι αποκρύπτονται επιμελώς όλα αυτά τα στοιχεία! Για δύο λόγους:

- ΠΡΩΤΟΝ : Τι έκαναν άραγε όλοι αυτοί που εναλλάχτηκαν 31 φορές μέσα σε 30 χρόνια στην καρέκλα του Ελληνικού Υπ.Εξ. για την ΑΟΖ;;; Ας μου πει κάποιος μια φορά από τις 31 αυτές περιπτώσεις που κάποιος μπόρεσε και πέτυχε κάτι για την ΑΟΖ μας! Και δεν φτάνει αυτό, αλλά πολλοί από δαύτους έχουν και άποψη κιόλας για τις συμφωνίες. Δεν φτάνει δηλαδή που δεν έκαναν τίποτα εδώ και 30 χρόνια αλλά μιλάνε κι από πάνω.

- ΔΕΥΤΕΡΟΝ, Όταν οι αντίπαλοί μας όπως η Τουρκία, αλλά και οι ανταγωνιστές μας όπως η Αίγυπτος, έχουν σταθερά εδώ και 10 χρόνια, ΔΥΟ μόνο πρόσωπα να χειρίζονται τα Εθνικά τους θέματα είναι ηλίθιοι; Κι εμείς οι έξυπνοι που μέσα σε ΔΕΚΑ χρόνια αλλάξαμε 13 υπουργούς είμαστε οι ξύπνιοι;

Όλα αυτά σας τα παραθέτω ως στοιχεία, γιατί δεν θα μπω σήμερα στην διαδικασία να κρίνω την συμφωνία. Θα το κάνω πολύ σύντομα! Σας τα παραθέτω, ως μέτρο σύγκρισης! Την ώρα που οι αντίπαλοί μας σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα με στόχους που χειρίζονται δύο άτομα εμείς αλλάζουμε τους υπουργούς σαν τα πουκάμισα και θέλουμε μετά να έχουμε επιτυχίες στον τομέα της ΑΟΖ…

Κοιμόντουσαν όλοι 30 χρόνια και ξύπνησαν απότομα και θέλουν να κάνουν και κριτική από πάνω! Για όλους αυτούς καθώς και τους κομματάρχες έχω προς το παρόν ένα και μόνο μήνυμα :
ΣΙΩΠΗ!!! Σιωπή, γιατί μας εμποδίζετε να σκεφτούμε….
Επανέρχομαι….
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail