Δικηγόρος πέθανε μετά από 238 ημέρες απεργίας πείνας με μόνο αίτημα μια δίκαιη δίκη

Freepen.gr - Η Ebru Timtik, μια δικηγόρος που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των 13 ετών από τουρκικό δικαστήριο για κατηγορίες τρομοκρατίας πέθανε την Πέμπτη μετά από 238 ημέρες απεργίας πείνας που ξεκίνησε με μοναδικό αίτημα μια δίκαιη δίκη.

Είχε ανακοινωθεί πως νωρίτερα ότι οι γιατροί προσπαθούσαν να την ανατάξουν με καρδιακό μασάζ και στη συνέχεια γνωστοποιήθηκε ο θάνατός της στο Twitter.

Η Ebru Timtik καταδικάστηκε το 2019 σε ποινή φυλάκισης άνω των 13 ετών για «ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση».

Ωστόσο, οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων που παρακολουθούν την υπόθεση ισχυρίζονται ότι διώκεται για τις πράξεις της ως δικηγόρος.

Ανώτερο δικαστήριο απέρριψε την έφεσή της για την απόφαση του Μαρτίου 2019, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ενώ εκκρεμούσε άλλη έφεση ενώπιον του Ανώτατου Εφετείου της Τουρκίας. Όπως και ο συνάδελφός της, Aytaç Ünsal, που φυλακίστηκε, η Timtik είχε κάνει απεργία πείνας για να απαιτήσει δίκαιη δίκη. Οι δύο δικηγόροι είχαν δηλώσει ότι «θα επιμείνουμε στην απεργία πείνας , ακόμη κι αν έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατό μας».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail