Ο ανθελληνικός Αξονας θέλει να κάνει την Ελλάδα… Τσεχοσλοβακία! Να μη γίνει το 2020 ένα νέο 1938

Η αναβίωση του ανθελληνικού Άξονα στους κόλπους της ΕΕ φαίνεται να είναι γεγονός, ειδικά μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ, όπου έξι χώρες έθεσαν βέτο στην κοινή δήλωση της ΕΕ κατά της Τουρκίας, η οποία δεν έγινε ποτέ.

Από: newsbreak.gr

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, όπως υποστηρίζει, είχε έγκαιρα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για τον ανθελληνικό «Άξονα» εντός της Ε.Ε., όπως το 1940: Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ισπανία και Μάλτα να πρωτοστατούν σε ενέργειες κατά της Ελλάδος και υπέρ της Τουρκίας.

Βέβαια, αν ανατρέξουμε στο 1938 και τη Συμφωνία του Μονάχου (η οποία ουσιαστικά διαμέλισε την Τσεχοσλοβακία ερήμην της), παρατηρούμε ότι διαγράφεται μια παρόμοια στρατηγική, κυρίως από τη Γερμανία, η οποία στηρίζεται στο ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις στα ελληνοτουρκικά, χωρίς εμάς, για εμάς.

Μια μικρή ιστορική αναδρομή:

Το 1938 στο Μόναχο της Γερμανίας, για να αποτραπεί επικείμενη πολεμική σύρραξη μεταξύ Γερμανίας και Τσεχοσλοβακίας, συνήλθε διεθνής συνδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν: ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Άρθουρ Νέβιλ Τσάμπερλεν, ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Νταλαντιέ, ο ηγέτης της Ιταλίας, Μπενίτο Μουσολίνι και της Γερμανίας Αδόλφος Χίτλερ, συνοδευόμενοι από τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών τους.

Εκεί υπεγράφη το Σύμφωνο του Μονάχου με το οποίο αποφασίστηκε η προσάρτηση της Σουδητίας (περιοχή Γερμανών Σουδητών της Τσεχοσλοβακίας) στο Γ’ Ράιχ, ΧΩΡΙΣ τη συμμετοχή εκπροσώπου, ή έστω παρατηρητή της Τσεχοσλοβακίας, η οποία ήταν άμεσα ενδιαφερόμενη και υπέστη τις συνέπειες αυτής της απόφασης την ερχόμενη περίοδο με οδυνηρό διαμελισμό των εδαφών της.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, Γερμανία και Τουρκία συνεχώς καλούν την Ελλάδα σε διάλογο για την –και καλά- αποκλιμάκωση της κατάστασης και την εξεύρεση λύσης στα ελληνοτουρκικά.

Αν σκεφτούμε όμως το πώς εννοεί η Τουρκία τον διάλογο, με τους δικούς της όρους (μόνο), με συνεχείς απειλές και με τα όρια του παραλόγου να έχουν ξεπεραστεί στα όσα απαιτεί η Άγκυρα και σιγοντάρει το Βερολίνο, τότε η αλήθεια είναι, ότι η Ελλάδα δεν απέχει πολύ από το να γίνει η Τσεχοσλοβακία του σήμερα, αν συρθεί σε τέτοιου είδους διαπραγμάτευση.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.