Από τους Μενουμευρωπάκηδες του 2015 στους Μενουμεσπιτάκηδες του 2020

soumen82hazra / pixabay
Το έχω ξαναγράψει ότι οι Μενουμεσπιτάκηδες του 2020 είναι οι άξιοι ιδεολογικοί απόγονοι των Μενουμευρωπάκηδων του 2015 (συνήθως πρόκειται και για τα ίδια άτομα). Και αυτό φαίνεται στο ύφος τους, στην νοοτροπία τους και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν όσους έχουν αντίθετη άποψη.


Τόσο οι Μενουμεσπιτάκηδες όσο και οι Μενουμευρωπάκηδες χαρακτηρίζονται από μια, άνευ προηγουμένου, αλαζονεία και έναν, σχεδόν κωμικό, μανταμσουσουσίστικο σνομπισμό. Είναι πεπεισμένοι ότι μόνο αυτοί μιλούν τη γλώσσα της λογικής, είναι σίγουροι πως είναι πνευματικά ανώτεροι της θλιβερής πλέμπας που τους περιτριγυρίζει ενώ, μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν σχεδόν ολοκληρωτικά, μας έχουν πείσει ότι οι αντίπαλοι τους δεν είναι τίποτε άλλο πάρα γραφικοί, αμόρφωτοι και ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι. Αν όμως εξετάσουμε τις θέσεις τους, θα διαπιστώσουμε ότι οι πραγματικοί ψεκασμένοι είναι οι "πεφωτισμένοι" φίλοι μας, είτε αυτοί αποκαλούνται Μενουμεσπιτάκηδες είτε Μενουμευρωπάκηδες. Πχ στο ζήτημα της ελληνικής οικονομικής κρίσης του 2010 και των Μνημονίων, πόσο ψεκασμένος, πόσο οικονομικά αναλφάβητος, πόσο κομπογιαννίτης πρέπει να είσαι για να πιστεύεις πως μια κρίση χρέους θα λυθεί με ακόμη περισσότερα δάνεια!

Και μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να μας παρουσίασαν τα Μνημόνια σαν τη μόνη λύση, όμως, στην πραγματικότητα, όλοι οι κορυφαίοι οικονομολόγοι εκείνης την εποχής, ανεξαρτήτως ιδεολογικής κατεύθυνσης, (από το Cato Institute μέχρι τον Κρούγκμαν) προέβλεψαν πως αυτές οι δανειακές συμβάσεις θα ήταν μια αποτυχία . Οι μόνοι που θεωρούσαν ευλογία τα Μνημόνια ήταν κάτι τριτοκλασάτα υπαλληλάκια της Κομισιόν, οι εγχώριοι δημοσιογράφοι που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των εργολάβων αφεντικών τους και φυσικά τα τζιμάνια οι Μενουμευρωπάκηδες. Όπως ηταν αναμενόμενο, έπεσαν έξω. Τα Μνημόνια, δηλαδή η αγαπημένη λύση των "πεφωτισμένων", έφεραν την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει γνωρίσει ποτέ δυτική χώρα, καμιά εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν έγινε, το πολιτικο-οικονομικό κατεστημενο που μας οδήγησε στην χρεοκοπία είναι πιο ισχυρό από ποτέ και η χώρα έχει καταντήσει αποικία των Βρυξελλών, ένα θλιβερό τζάνκι των δανεικών που ζητιανεύει χρήματα στις ευρωπαϊκές συνόδους. Και παρ'όλα αυτά, οι Μενουμευρωπάκηδες έχουν ακόμη και σήμερα το θράσος να παρουσιάζουν όσους αντέδρασαν στα Μνημόνια ως "ψεκασμένα ούγκανα"!

Στην κρίση του κορωνοϊου πάλι, η μετεξέλιξη των Μενουμευρωπάκηδων, οι ακόμη πιο εκνευριστικοί Μενουμεσπιτάκηδες, αρέσκονται να μας παρουσιάζουν τα lockdowns ή την υποχρεωτική χρήση μασκών σαν μονόδρομο, σαν ζητήματα για τα οποία η επιστήμη έχει δώσει οριστικές απαντήσεις. Επομένως, οποιοσδήποτε τα αμφισβητεί δεν είναι καλύτερος από τους θιασώτες της άποψης ότι η Γη είναι επίπεδη! Βέβαια, ξεχνάνε να μας πουν πως καμιά επιστημονική συζήτηση δεν έχει λήξει. Κορυφαίοι επιστήμονες παγκοσμίως (πχ Τζον Ιωαννίδης, Carl Heneghan, Karol Sikora, Ντιντιέ Ραούλ κτλ) έχουν αμφισβητήσει από την πρώτη στιγμή τις κρατούσες απόψεις για το ποσοστό της θνητότητας, τον τρόπο καταμέτρησης των νεκρών ή για την αξία των lockdowns και των μασκών, ενώ διαπρεπείς φιλόσοφοι και δημοσιογράφοι, που ανήκουν είτε στη Δεξιά είτε στην Αριστερά (από τον Αγκαμπέν μέχρι τον Χίτσενς) έχουν μιλήσει για τις παραβιάσεις των ατομικών ελευθεριών που έφερε η πολιτική της καραντίνας. Και όσο περνάει ο καιρός, αυτοί οι άνθρωποι δικαιώνονται.

Όλοι συμφωνούν πια πως η θνητότητα του κορωνοϊου δεν είναι 3 με 4%, όπως μας έλεγαν στην αρχή οι "πεφωτισμένοι", αλλά πολύ κάτω του 1%. Στη Μ. Βρετανία ξεκίνησε έρευνα μετά την αποκάλυψη πως οι νεκροί που ανακοινώνονται στα ΜΜΕ περιλαμβάνουν οποιονδήποτε είχε σε κάποια στιγμή βρεθεί θετικός στον κορωνοϊο, ακόμη και αν στο μεταξύ είχε αναρρώσει πλήρως. Και ενώ η οικονομική κρίση βαθαίνει και αποκαλύπτεται πως χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας της μη πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της καραντίνας ( https://www.telegraph.co.uk/…/lockdown-has-killed-21000-p…/… ), δεν είναι τυχαίο πως οι κυβερνήσεις ούτε θέλουν να ξανακούσουν για δεύτερο lockdown. Άραγε ποιοί ήταν οι ψεκασμένοι στην ιστορία του κορωνοϊου; Aυτοί που υποστήριξαν με ενθουσιασμό το μεσαιωνικό, κομπογιαννίτικο και απάνθρωπο lockdown, χωρίς να σκεφτούν στιγμή ότι το φάρμακο μπορεί να καταλήξει χειρότερο από την ασθένεια, ή αυτοί που προειδοποίησαν από την αρχή για τις ολέθριες συνέπειές του;

Τέλος, ένα ακόμη κοινό των Μενουμεσπιτάκηδων και των Μενουμευρωπάκηδων είναι η υστερία και η τρομολαγνεία τους και η απέχθειά τους προς τα λογικά επιχειρήματα, χαρακτηριστικό που συνήθως συναντάς σε πολιτικές ομάδες ψεκασμένων φανατικών και όχι σε πεφωτισμένους εστετ που διεκδικούν το μονοπώλιο του ορθού λόγου και της μετριοπάθειας! Όπως οι Μενουμευρωπάκηδες φώναζαν πως αν βγούμε από το ευρώ θα ξεμείνουμε από κωλόχαρτο και θα γινουμε Αργεντινή (τελικά, με την δικιά τους πολιτική η μείωση του ελληνικού ΑΕΠ ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη μείωση του ΑΕΠ της Αργεντινής στα χρόνια της χρεοκοπίας), έτσι και τα ιδεολογικά τους αδελφάκια οι Μενουμεσπιτάκηδες ουρλιάζουν πως θα πεθάνουμε όλοι και, κόντρα σε κάθε επιστημονικό στοιχείο, παρουσιάζουν τον κορωνοϊο σαν τον νέο Μαύρο Θάνατο!

Στην εποχή μας τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν αλλοιώσει, σε πρωτοφανή βαθμό, τις έννοιες των λέξεων για να εξυπηρετήσουν την φιλελεφτ ατζέντα τους. Ο πόλεμος είναι ειρήνη, η ελευθερία είναι σκλαβιά και οι Μενουμευρωπάκηδες/Μενουμεσπιτάκηδες είναι οι θεματοφύλακες του ορθού λόγου!
Ας πούμε, λοιπόν, τα πράγματα με το όνομα τους, ας δώσουμε στους Μενουμευρωπάκηδες / Μενουμεσπιτάκηδες τους χαρακτηρισμούς που τους ταιριάζουν- δηλαδή μια ομάδα φανατικών ψεκασμένων, χειρότεροι και από τους οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα- και θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την επαναφορά της λογικής στις κοινωνίες μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail