Ο Χόρτον το κατάλαβε από το 1922, ο Ελληνας ψηφίζει τους ίδιους περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα

Nick115 / pixabay
Είναι απίστευτο μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι Έλληνες πολιτικοί για να κρατήσουν το κόμμα τους στην εξουσία έστω και μια βδομάδα παραπάνω. Είναι ικανοί να πουλήσουν τη χώρα τους έγραφε ο Χόρτον, πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη το 1922. Αυτός από τότε το κατάλαβε και ο Έλληνας ψηφίζει τα ίδια πρόσωπα περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα και παράλληλα ζει με ψευδαισθήσεις.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Οι υποτακτικοί είτε της Γερμανίας είτε των ΗΠΑ που δε διεκδίκησαν ποτέ τις γερμανικές αποζημιώσεις που τάιζαν και ταΐζουν τους ολιγάρχες ξεπουλώντας τη χώρα και αρμεγοντας το λαό θα υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα; Πόσο ανόητοι είμαστε;

Και αυτό έχει άμεση σχέση με το ότι η χώρα δεν απέκτησε ποτέ αστική τάξη. Αστός είσαι όταν παρατάς ένα εξασφαλισμένο μέλλον για να αγωνιστείς για την πατρίδα σου και καταλήγεις να αποτελέσεις έμπνευση για αυτή την κίνηση σου όπως ο Παύλος Μελάς.

Αστός είσαι όταν δίνεις όλη την περιουσία σου σε ένα κράτος από το οποίο δεν πήρες τίποτα για χάρη του έθνους όπως οι πραγματικοί εθνικοί ευεργέτες, η καλαισθησία των κτηρίων που δώρισαν σε σχέση με τα τσιμεντένια τερατουργήματα των αρχοντοχωριατών, δείχνει πόσο αγαπούσαν αυτόν τον τόπο.

Ο μόνος Έλληνας πολιτικός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αστός είναι ο Καποδίστριας, όλοι οι υπόλοιποι που φτωχοποιούν έναν λαό που τους ταΐζει πλουσιοπάροχα αλλιώς λέγονται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail