Ο Τσαβούσογλου απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο για τα 12 ν.μ.

Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε την Ελλάδα το Σάββατο ως προς την κίνησή της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο Πέλαγος από 6 σε 12 ναυτικά μίλια.

"Δεν μπορούν να επεκταθούν στα 12 μίλια. Η απόφαση που έλαβε η Συνέλευση μας πριν από χρόνια είναι έγκυρη. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πόλεμο", δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο κανάλι ειδήσεων A Haber.

Στο μέλλον, η Ελλάδα θα μπορούσε επίσης να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε άλλες θαλάσσιες περιοχές, πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Σχετικά με την υποστήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Γαλλία παίζει για την ηγεσία της Ευρώπης. "Η Γαλλία θέλει να δημιουργήσει μια δύναμη ασφαλείας της ΕΕ εναντίον του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι ένας από τους στόχους της τρέχουσας κλιμάκωσης" υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail